Sampdoria - Empoli

Fogadási tippek: olasz Serie A / Sampdoria – Empoli

Sampdoria – Empoli olasz Serie A 29.10.2015 Fogadási tippek

A Sampdoria otthon kemény csapat, jó eséllyel csütörtök este is három ponttal gazdagodnak. Olasz Serie A / Sampdoria – Empoli.

Csapat hírek:

Sampdoria: A Serie-A 10. fordulójában Genoába látogat az Empoli. A játéknap előtt a házigazda az előkelő 7. pozíciót foglalta el 14 ponttal. A jó szereplés elsősorban a hazai teljesítményüknek köszönhető: Walter Zenga legénysége 4-1-0-ás hazai mérlege nagyon jó, csak az Inter tudott ikszelni náluk. A győztes mérkőzések között volt az AS Roma elleni is, úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy nagy hal nem akadt Zenga csapatának a horgára. 

 

Idegenben nem megy ilyen jól a társaságnak, a túrákon mindössze egy döntetlen jött össze, még a második fordulóban játszottak egy 2:2 döntetlent a Nápoly csapata ellen. Nyertek az olasz kupában az alsóbb osztályos Savona ellen, és az Európa Liga selejtezőben is a Vojvodina ellen. A formájuk tehát meglehetősen hektikus, vasárnap simán elverték a Veronát, előtte viszont a Frosinone vendégeként 2-0-ra kikaptak. Most újra otthon léphetnek pályára Ederék. A keretben Christodoulopoulos, Coda és Krsticic sérült, Barreto a Hellas ellen már visszatért. Mesbah szerepeltetése kérdéses.

 

FC Empoli: Az Empolit sokan leírták a szezon előtt, mondván vezetőedzőjét és alapembereit is elveszítette a nyáron. A bajnokságot három egymást követő vereséggel kezdték. Kiestek az Olasz kupából, az ellenfelük a másodosztályú Vicenza volt. Ezt követte két Serie-A vereség a Chievo és a Milan ellen. Ám az Empoli eddig nem foglalkozott a pesszimista jóslatokkal, a kezdeti fiaskók után szépen gyűjtögetik a pontokat. Most 10 ponttal a 15. helyről várja a 10. fordulót a társaság. Előnyük több mint négy pont a tizennyolcadik Bologna előtt. Idegenben egyszer nyertek Maccaronéék, háromszor viszont kikaptak, a sikert Udinében érték el. Marco Giampaolo vezetőedző alakulata hullámzóan teljesít mostanság, otthon kétszer nyert a csapat (hazai győzelem Sassuolo és a Genoa ellen), viszont idegenben kétszer vesztettek. Cosic, Croce és Mchedlidze sérült, de ők nem számítanak alapembereknek.

Valószínű csapatösszeállítások:

Sampdoria: 2 Emiliano Viviano, 19 Vasco Regini, 87 Ervin Zukanovic, 26 Matías Silvestre, 5 Mattia Cassani, 21 Roberto Soriano, 7 Fernando, 8 Edgar Barreto, 23 Citadin Eder, 24 Luis Muriel, 77 Carlos Carbonero

Empoli: 28 Lukasz Skorupski, 21 Mario Rui, 15 Andrea Costa, 26 Tonelli, 2 Vincent Laurini, 32 Leandro Paredes, 14 Assane Diousse, 17 Piotr Zielinski, 22 Alessandro Piu, 7 Massimo Maccarone, 77 Marcel Büchel

 

A Sampdoria keretét erősebbnek érezzük, ráadásul otthon félelmetesek is Sorianóék. Az Empoli olykor képes a meglepetésre, de nem idegenben. A hazaiak nem hibáznak, és behúzzák a három pontot.