2016 Brisbane Nemzetközi tenisztorna: A hétfői női egyes első körének eredményei

2016 Brisbane Nemzetközi tenisztorna: A hétfői női egyes első körének eredményei

Angelique Kerber és Roberta Vinci is ott lesz a Brisbane-ben zajló WTA-torna második fordulójában, miután a német klasszis Camila Giorgi, míg a szintén olasz Vinci a korábbi világelső Jelena Jankovics ellen nyert szetthátrányból.

Az olasz Vinci a korábbi világelső Jelena Jankovics ellen nyert szetthátrányból. Az olasz hölgy a 6:3-ra elbukott első játszma után egy sima és egy jóval szorosabb szettben végül búcsúztatta a korábbi világelső szerb Jelena Jankovicsot és készülhet a Dominika Cibulkova elleni találkozóra.

Cilbukova Yanina Wickmayer-t verte 3-6, 6-4, 6-4 arányban.

A világranglista 35. helyén álló másik olasz hölgy, Camila Giorgi alaposan felszívta magát a Kerber elleni találkozóra, olyannyira magabiztosan játszott az első szettben, hogy 7:5-re be is húzta azt. A folytatásban 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, majd előbb a torna negyedik számú kiemeltje brékelőnybe került, ami után közel harminc perces esőszünet következett, ez pedig alaposan megzavarta Giorgit. Az olasz ezt követően annyira nem találta a játék ritmusát, hogy a következő nyolc (!) játékot egyaránt elbukta. Kerber így végül, ha nem is könnyedén, de végül hátrányból fordítva bejutott a második fordulóba, ahol majd Madison Brengle vár rá.

Jóval simábban ment tovább a hatodik kiemelt Carla Suárez Navarro. A spanyol hölgy Alja Tomljanovic ellen nyert két nagyon sima szettben (6-1, 6-2). Ez volt a harmadik győzelme a 13. kiemelt horvát teniszező ellen. A második körben a Queenslani Samantha Stosur ellen fog játszani.

Stosur Jana Cepalova feletti 6-4, 3-6, 6-4 győzelmével jutott tovább.

A hetedik kiemelt svájci tenisz csillag, Belinda Bencic, aki jelenleg a 14. rangsorolt a világon, megszerezte második egymást követő győzelmét a világranglista 20. olasz Sara Errani fölött. Bencic -nek 55 perc elég volt Errani legyözéséhez. A második körben az amerikai Samantha Crawford lesz az ellenfele, aki a szabadkártyás ausztrál Priscilla Hon-t győzte le 6-4 6-4 arányban.

Az ötödik kiemelt Timea Bacsinszky már vasárnap búcsuzott a 2016 Brisbane nemzetközi tornától, hiszen az első fordulóban kikapott Anastasia Pavlyunchenkovatól 6-2, 6-1 arányban.

Kristina Mladenovic is kiesett a versenyből, ő Alize Cornet által szenvedett 6-3, 6-4 vereséget. Cornet a legjobb nyolc között Pavlyunchenkovaval fog megmérkőzni.

Az alábbiakban a hétfői első forduló női egyes eredményei:

  • Roberta Vinci – Jelena Jankovic 3-6, 6-2, 6-4.
  • Samantha Crawford – Priscilla Hon 6-4, 6-4.
  • Belinda Bencic – Sara Errani 6-1. 6-2.
  • Madison Brengle – Kateryna Bondarenko 6-4, 4-6, 6-4.
  • Carla Suarez Navarro – Ajla Tomljanovic 6-1, 6-2.
  • Samantha Stosur – Jana Cepelova 6-4, 3-6, 6-4.
  • Angelique Kerber – Camila Giorgi 5-7, 6-3, 6-0.

Szólj hozzá!