Majdnem elhasalt hazai pályán a Barcelona

Majdnem elhasalt hazai pályán a Barcelona

Az első félidőben látványosan szenvedtek a hazaiak

Az La ligát toronymagasan vezető, sztárokkal teletűzdelt katalán gárda ebben a fordulóban az egyik „mumusával” találkozott, amelynek többször is sikerült borsot törnie a bajnokság nagyágyúja orra alá. Anno 2016 szeptemberében Messiék kénytelenek voltak szégyenszemre vereséggel levonulni a pályáról, ami miatt biztos, hogy jó néhányukban elevenen élt még a 2:1-es zakó élménye.

A kiesés elől menekülő Alavés számára ez a meccs az egyik utolsó szalmaszálat jelentette ahhoz, hogy elkerülhessék a kiesést a spanyol első osztályból. Ennek megfelelően látszott, hogy ezúttal sem feltartott kézzel vonultak ki a pályára. A mérkőzés kezdetét jelző sípszó után egymást érték a veszélyes, és kifejezetten látványosnak mondható akcióik, aminek meg is lett az eredménye. A baszk csapata svéd csatára a 23. percben bevette a Barcelona kapuját (0:1). A sokk után felocsúdva a katalánok igyekeztek összekapni magukat, de Fortuna az első játékrészben valahogy csaknem akart rájuk mosolyogni. Nem ment a játék, döcögött a szekér, így hátránnyal voltak kénytelenek a félidő végén az öltözőbe vonulni.

Suárez és Messi megmentette a mundér becsületét

Az második félidőben már jóval összeszedettebbnek látszott a katalán gárda, ami sanszos, hogy annak volt köszönhető, hogy Ernesto Valverde-nek sikerült valahogy felrázni az öltözőben a tanítványait. Ennek ellenére azért elég sokat kellett várnia a Camp Nou közönségének az egyenlítő gólra, amit végül Luis Suaréz (Andrés Iniesta beadása után) szállított. Az uruguay-i származású csatárnak ez volt az idei bajnokságban a 16. gólja.

Igaz, hogy meglehetősen későn jött az egyenlítés (a 72. percben), viszont a lélektani előny birtokában a katalánok zsinórban vezették a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat. Bár akciógólt nem sikerült ugyan szerezniük, viszont a csapat nagyjából tíz perccel később egy kapu közeli szabadrúgáshoz jutott, amit Lionel Messi a tőle megszokott módon kőkeményen be is varrt az Alavés kapujába. Nem sokkal ezután Samuel Umtiti kezezés borzolta a kedélyeket, de a bíró nem ezt látta szándékosnak. A baszkok így nem kaptak bűntetőt, és a meccs 2:1-es Barca sikerrel zárult.

Szólj hozzá!