A Hondának fontosabb az 1-2-3 hely, mint Michelisz Norbert győzelme

A Hondának fontosabb az 1-2-3 hely, mint Michelisz Norbert győzelme

Michelisz Norbert is része volt a Honda Racing 1-2-3 helyezésének, a Marrakech, Marokkó- i versenyen. A magyar versenyző a második helyen végzett, csapattársa Rob Huff mögött, de nem csalódott, amiért nem nyert, mert a csapat összesitett eredménye sokkal fontosabb számára is.

“Az autóm végre igazán jól müködött, már a verseny elejétől, és nem igazán érdekel, hogy ki jön be az első, második vagy harmadik helyre, amíg mi vagyunk a 1-2-3,” mondta a magyar. “Ez egy hihetetlen eredmény számunkra. Nem voltam túl optimista, amikor láttam, hogy közeleg az eső, de jó döntéseket hoztunk, és minden rendben volt. “

Michelisz Norbert egésszen izgatott most, hogy a Honda megmutatta igazi kvalitásait, és uralja a versenyeket: “Most volt az a hétvége, amikor mi voltunk a referencia, ezért számunkra a következő lépés mindenképpen a világbajnokság megnyerése.”

Amikor megkérdezték, hogy a Honda megismételheti ezt a bravúrt egy közönséges pályán is, tekintve, hogy Marrakech nagyon keskeny és alacsony a csúcssebesség, a magyar így válaszolt: “Hasonló súlyal mint a Citroën, az időmérőn mindig elég közel voltunk hozzájuk, bár természetesen a nedves futam miatt nehéz volt következtettni a hosszú távú teljesítményre. Általában azt látni, hogy még nagyobb súlyal is közel vagyunk hozzájuk, úgyhogy azt várják tőlünk, hogy sokkal gyakrabban harcoljunk velük, gyakrabban, mint a korábbi években, és van még legalább egy vagy két további lehetőség, hogy pole pozíciót és versenyt nyerjünk. “

Michelisz már a negyedik a bajnokságban, 53 ponttal lemaradva a Citroënes José María Lópeztől.

Rob Huff, Michelisz Norbert és Tiago Monteiro remekül vették a nedves körülmények okozta kihívást, és így a Honda az első gyártó, amely teljesen tisztán megszerezte a dobogó mindhárom helyét.

Rob élete első Castrol Honda World Touring Car csapatbeli pole pozíciót váltotta győzelemre a nedves versenyen, és azonnal felépített egy 1,5 másodperces előnyt, és már nem engedte ki a vezetést a kezéből az erősen módosított Moulay el Hassan Marrakech pályán.

Norbert, aki második helyről indulhatott, végig közel maradt és kijelentette, hogy nem csak a legjobb helyezését érte el, mint gyári Honda pilóta, hanem a szezonbeli harmadik dobogós helyét is.

Tiago már a futam nyitó körben elvesztette harmadik helyét Jose Maria Lopez-el szemben, de ajándékba kapta a dobogós helyet, amikor riválisa kisodródott a tizedik kör első kanyarjában.

A portugál versenyző mindössze 14 ponttal van lemaradva Lopeztől a bajnoki címért folytatott harcban, remek helyezés, tekintve, hogy nyolcadik volt az első napon.

Rob győzelme és a korábbi hatodik helye révén, már a bajnokság harmadik helyen áll, míg Norbert jelenleg a negyedik köszönhetően az eddigi második és az ötödik helyezésének.

A hétvégi eredményeinek köszönhetően, a Honda csökkentette a hátrányát, a gyártók bajnokságában, amely már csak 39 pont. Figyelembe véve, hogy a hátralevő versenyek mindegyikén 43 pont a maximálisan megszerezhető, ez a hátrány behozható.

Szólj hozzá!