A következő idénytől az NB1-ben folytatja a Balmazújváros

A következő idénytől az NB1-ben folytatja a Balmazújváros

A 2016-2017-es idényt, az NB II-ben a második helyet elcsípve szerezte meg a Balmazújváros csapata, amely 4 ponttal megelőzve a 3. Kisvárdát, csupán 4 ponttal maradt le az első helyen végzett Puskás Akadémiától, és így megváltotta a „jegyét” az első osztályú bajnokságba. A csapata idei fantasztikus teljesítménye a legfanatikusabb szurkolóit is igencsak meglepte, hiszen sokan közülük még a legmerészebb álmaikban sem gondolták volna, hogy ezüstérmesként végeznek kedvenceik a második ligában. A hajdúsági gárda neve nem cseng túl ismerősen még szakmai körökben sem, ami egyáltalán nem véletlen, hiszen fennállása óta még soha nem szerepelt a magyar labdarúgás élvonalában.

Az új tréner csodát tett, le a kalappal előtte!

A csapat trénere, Feczkó Tamás, aki csupán 39 éves, és az életkoránál fogva, akár még aktív játékos is lehetne 2015 márciusában érkezett a csapathoz. Ekkor még a kiesés elkerülése volt a cél, amit kemény munkával és a játékosok motiválásával sikerült is a fiatal mesternek elérnie. A gárda a maradék tizenegy forduló során ledolgozta a nyolc pontos hátrányát, bebiztosítva így a bennmaradást.

Feckó Tamás Dárdai nyomdokain…

A gárda költségvetése és a kerete alapján arra lehetett számítania, hogy a legjobb esetben is csak a kb. a 10. hely környékén zárják majd a szezont a 20 csapatos NB II-ben. Ehhez képest a Balmazújváros kiváló szerepelt, és az utolsó fordulóban a Kisvárda két vállra fektetésével bebiztosították az NB I-es tagságukat.

Kérdés, hogy mire lesz majd képes a kiscsapat a „nagyok” között, valamint az sem derült még ki, hogy a tehetséges fiatal tréner náluk folytatja-e a pályafutását, hiszen mint ahogyan az ilyenkor lenni szokott bombázni kezdték más csapatok is az ajánlataikkal. Mivel Feczkó szerződése hamarosan lejár, ezért a sem lenne meglepő, ha egy jobb ajánlat miatt egy más klubnál folytatná. A nem mindennapi eredményei komoly hírnevet szerzetek számára. Ennek köszönhetően sokan már Dárdai Pálhoz hasonlítják, aki mint tudjuk a kieséstől mentette meg anno a Hertha-t, majd ezt követően idén a Bundesligában a 6. helyet megcsípve elérte, hogy az Európa Ligában is indulhassanak a berliniek.

Szólj hozzá!