A Mets ujonc tűzpróbája

Без имени-1

Az első alkalommal, amikor John Flaherty ott kuporgott az elkapókőrben egy felnőtt bajnokin, a hazai elkapó bíró, Rich Garcia, megkérdezte tőle, hogyan érzi magát.

“Meg vagyok rémülve,” mondta Flaherty.

“Figyelj, kölyök,” válaszoltaGarcia és kezét Flaherty vállán pihentette. “Majd megcsináljuk együtt.”

Esélyes, hogy a Mets új elkapója, Kevin Plawecki, hasonlóan fogja érezni magát, ugyanolyan ideges energiákkal lesz teli, hisz ezen a héten debütál a Citi Field- en. Minden felnőtt ligajátékos ismeri, az érzelmek e kirohanását, amikor egy álom megvalósul, de az elkapók főleg, ha elérték ezt a szintet, a felnőtt liga fokozott felelősségét – anélkül, hogy valaha is játszottak volna benne.

Amikor a Mets elvesztette starterjét, Travis d’Arnaud- t, akinek vasárnap eltörött a jobb keze, a menedzser, Terry Collins azt mondta, hogy ha a csapat támogatja Plaweckit, ő lesz a rendszeres elkapó. A csere hivatalossá vált hétfőn, amikor egy orvosi vizsgálat kimutatta, hogy d’Arnaudnak tényleg eltőrt a kisujja. Sínbe lesz három hétig, a baseball tevékenységet csak akkor folytathatja, ha meggyógyul.

A Mets, akik kedden, az Atlanta Braves ellen kezdtek egy sorozatot, azt is nyilatkozta, hogy a balkezes rohamoldó Jerry Blevins, akinek a bal karjában törött egy csont vasárnap, szintén hat hetet kihagy.

A jobbkezes Hansel Robles lesz Blevins helyett, de Plawecki sokkal több figyelmet fog kapni. Lehet, hogy a csapatban fog maradni egy ideig. Tim McCarver, miután a mutatóujját törte 1970- ben, közel négy hónapig kimararadt, és két évig szenvedett a labdafogásoknál.

“Ez mégiscsak jobb,” mondta McCarver, amikor közölte, hogy d’Arnaud a kisujját fájlalja, nem a mutatóujját. “De ez még mindig nagyon aggasztó sérülés bárkinek, különösen az olyan fickónak, aki támaszkodva dobott, és villámgyorsan eresztette el a labdát. Igy nem lehet a labdát érezni. “

Míg d’Arnaud visszatérhet, Plawecki élvezni fogja a tapasztalt személyzet támogatását, akik tudják mit és hogyan kel csinálni. A Mets 10-3- ra megy, egy nyolc játék óta tartó nyerő szériában, 2,84 megnyert átlag távval. Plaweckinek egy tapasztalt mentőjátékos lesz segitségére, Anthony Recker személyében, a személyzet pedig már kinevelt egy fiatal elkapót. D’Arnaud 26 éves, csak két évvel idősebb, mint Plawecki.

A mostani Mets elött még hosszú út áll, hogy megfeleljen a Grote vezette 1969-es bajnokcsapat örökségének. De a

Mets három tapasztalt starterje van Bartolo Colon, Jon Niese és Dillon Gee személyében. A többieknek, Matt Harveynek és Jacob de Gromnak is kevesebb játszott ideje, de sok korai sikere van.

A Mets személyzet tudása, mondta Ben Davis, az egykori elkapó és háromszoros League bajnok, segít Plaweckinek beilleszkedni.

Davis, Plaweckihez hasonlóan, nagy reményekkel és fényes jövőre esélyesként egy játékot játszott, mint beugrós a San Diego- ban 1998-ban, majd a következő júniusban, ő lett az alap starter. Az átmenet könnyebb volt, mondta, mert a veteránok tisztelettel bántak vele a tavaszi felkészülési időszakban. Plawecki 11 játékot játszott a Mets színeiben idén tavasszal, és ötöt 2013-ban.

McCarver alig néhány játékon volt túl, amikor 1961- ben hívták a St. Louis Cardinals csapatához, mint starter, miután Hal Smith, szívrohamot kapott. Minden nagyszerüen alakult – Smith hosszú életet élt, McCarver pedig egy hosszú karriert tudhatott magának.

“A legjobb tanács, amit valaha is kaptam a dobók és elkapók találkozóján, Del Rice- tól származik,” mondta, utalva egy korábbi csapattársra. “Azt mondta,” Ne feledd, hogy igenlően bólogass a megbeszélésen.: “Igen” a találkozókon, majd kimész, és azt teszed, amit jónak látsz. “”

Amikor Flaherty az első játékjára készült a Boston Red Sox csapatában, 1992-ben, ő és Matt Young világos tervet eszeltek ki Kenny Lofton, a gyors Clevelandi számára: szétzúzzák az elkapó övezetben és ráveszik őt, hogy tovább rohanjon. Ez nem jött be.

“Szereztünk neki négy egyenest,” mondta Flaherty. “És Matt nem tudta megdobni az első bázist sem. Azon ment keresztül, amin Jon Lester most – meg tudott lépni, de nem tudott dobni. Szóval Kenny ellopta a második, harmadik labdát és pontot szerzett egy alacson labdával. “

Flaherty elmondta, hogy miután vége volt az első játékrésznek, és letelepedett a kispadon, rájött, hogy a baseball, még mindig ugyanaz a játék, amit játszott egész életében. Terve, hogy Young- al egy gyors labdát dobat, volt és bízott benne, hogy az Indians nem ejti ki őt.

Flahertynek igaza volt, de egy megjegyzéssel: Az Indians, csakugyan nem ejtette ki aznap, de kétszer voltak eredményesek, és megverték a Red Sox-ot (2-1). Young hetet ment, és lehetővé tette mások hazafutását.

“Az egész játék során mi maradtunk alul, erre nem volt felkészülve egy nem-ütő,” mondta Flaherty. “Ez nem olyan dolog, amit ünnepeltük. Olyan “Nem tudom elhinni, mi csak elveszithettük ezt a játékot.” érzés volt. ” Bármilyen veszteség furcsa érzéseket válthat ki ezekben a napokban a Mets- nél, akik hozzászoktak a győztes mérkőzésekhez, és most viszont egy újonc segítségére szorulnak.

Szólj hozzá!