A Premier League öt csatárja, akik bármikor képesek betalálni

premier-league-review-new

Ha egy csapat el akarja érni céljait – Bajnokok Ligája szereplés, vagy csak elkerülni a gyalázatot és a kiesést – akkor kell valaki, akihez ragaszkodik a labda, és aki be is talál a hálóba.

“Mérkőzést csak gólokkal lehet nyerni.”

Lehet, hogy az idézet már szakállas, aki előszőr mondta a TV-ben, már rég nyugdíjjas, de mégis nagyon igaz.

Ha egy csapat el akarja érni céljait – Bajnokok Ligája szereplés, vagy csak elkerülni a gyalázatot és a kiesést – akkor kell valaki, akihez ragaszkodik a labda, és aki be is talál a hálóba.

Tehát, kik ezek az emberek, akik gólszerzési képességúkkel életre keltik álmainkat? És kik fogják meghatározni a 2014- 2015 Premier League végeredményét?

Wayne Rooney

Ez egy elég felemás első évad volt Louis Van Gaal, a Manchester United mestere számára, és biztosan élete egyik legkétségesebb döntése volt Wayne Rooney szerepeltetése a középpályán.

Rooney 170 bajnoki gólt szerzett 338 mérkőzésen, és jó úton halad, hogy hazája minden idők legeredményesebb góllövője legyen. Érthető, hogy Van Gaal egy kicsit több erőt akart a középpályára helyezni, hiszen lázálomszerüen kezdte karierjét a Manchesternél, de az átcsoportosítás során elvesztett egy jelentős gólgyártót.

A holland szakember, felismerve a hibát, egy előretolt szerepet adott Rooneynak, és a 29 éves gólzsák ezt meg is hálálta: öt gól tíz mérkőzés alatt, és a Manchesternek életben maradhattak bajnoki álmai.

Ez lehet, hogy nem túl termékeny eredmény, de alternatívát jelent a sérülésre hajlamos Robin Van Persie és a bakikra hajlamos Falcao játékához, mivel minden gól számít, ha a Manchester United legalább negyedik akar maradni.

Charlie Austin

Úgy tűnik, a QPR szélmalomharcot folytat a Premiership túlélésére.

A Hoops csak egyetlen bajnoki győzelmet aratott 2015-ben, és pontszerzési képtelenségük kezdete egybeesik a csapat termékeny frontembere, Charlie Austin sikertelenségének kezdetével, aki az utolsó nyolc mérkőzésen pusztán két gólt szerzett.

Pedig minden olyan jól indult: a nagy kilences számú gólzsák tizenegyszer volt eredményes az első 15 mérkőzésén. A nagy időkben, ha Harry Kane nem tudott eredményes lenni, Austin símán átvette az angol válogatott csatársor irányítását.

Most, hogy klubja hét ponttal van lemaradva a biztonsági zónától és csak három mérkőzés maradt, Austin-nak sürgösen meg kellene találnia „gólrugó cipőjét” – és imádkozzon, hogy a QPR rivális csapatok botlódjanak -, hogy esély maradjon a Loftus Road- i csapatot az élvonalban tartani.

Christian Benteke

Úgy tűnik, hogy a nagy belgának hirtelen eszébe jutott, hogy milyen jó játékos ő valójában, leszámítva Premier League- beli pályafutása elejét, amikor teljes anonimitásba jellemezte.

A katalizátor, egyértelműen Tim Sherwood kinevezése az Aston Villa menedzseri posztjára:

Benteke gólok Sherwood előtt = 3 gól 20 mérkőzésen

Benteke gólok Sherwood menedzselése óta = 11 gól 12 mérkőzésen

Világos tehát, hogy Benteke nagyszerű gólvágó tehetség, ha megfelelően irányítják, és szüksége is lesz e tehetségére, hogy továbbra is ezt a jó formát mutassa, hogy segítsen megerősíteni csapatának helyzetét a Premiership- ben. A Villa jelenleg a 14. helyen van a tabellán, de még mindig csak két ponttal a rettegett kiesési zónától.

Az a tény, hogy Benteke révén, nekik van a Villa körüli csapatok közül a legjobb formában levő csatárjuk sok okot ad az optimizmusra.

Papiss Cisse

Lehet egy fociklub háza táján nagyobb zűrzavar, mint jelenleg a Newcastle United- nél?

Ültek elég hatodik helyen Karácsony előtt még a tabella hatodik helyén tanyáztak, de Mike Ashley elnök hihetetlen naivitást / arroganciát (nem kívánt törlendő) mutatott, amikor nem nevezett ki utódot az újévkor távozó Alan Pardew helyére. Egyértelműen arra gondolt, hogy a Premiership- beli helyzetük már biztonságos a szezon hátralevő részére.

Ehelyett a Szarkák abszolút szabadesésbe kezdtek a kezdő vezető, John Carver „irányítása”alatt, és szembesültek a nagyon is valós esélyel, hogy lecsúsznak az utolsó három helyre, miközben a Sunderland begyűjtött egy pontot az Arsenal ellen. Valószínűtlen, az biztos, de nem lehetetlen.

És amikor a védekezés már komikusan gyenge, mint a Newcastle Unitednél, szükség van egy góllövőre a másik végen, hogy enyhítse a kárt. Figyelemre méltó, hogy Papiss Cisse sérülés miatti távollétében, február óta súlyosan megcsappant a szarkák gólszerzési eredményessége. Sőt, nélküle még nem nyertek meccset 2015-ben.

A szenegáli nagyágyú – aki 11 alkalommal talált be 19 mérkőzésen ebben a szezonban – ismét majdnem teljesen fitt: és ez a hír nem jöhetett jobb időben a Newcastle United számára.

Jamie Vardy

Leicester City, mint egy főnix a lángok közül, emelkedett ki az eredménytelenségből Nigel Pearson márciusi visszatérése óta, 15 pontot szereztek a lehetséges 18 pontból.

Ez az újjászületés egybeesett három változással: egy váratlan szilárd védekező stratégia, a saját gólvonalukat valósággal befalazták, és egy új keletű mentalitás a játékosok között.

Ami a gól eredményességet illeti, senki sem járult hozzá többel, mint Jamie Vardy. Ő, aki négy szezonnal ezelőtt még nem is játszott a bajnokságban, rendelkezik egy csatár minden jó tulajdonságával – tempó, az agresszió és a bátorság -, hogy megijeszthesse bármely csapat védelmét.

Megcáfolhatatlan bizonyítékok szolnak mellette: Vardy lőtt három gólt, és közremüködött további háromban a Rókák ” hat mérkőzés óta tartó sikersorozatában, és egy fontos fogaskerék a Leicester túlélését biztosító szerkezetben.

Nem rossz egy játékostól, aki 2010- ben még a Stocksbridge Park steel csapatában volt.

Szólj hozzá!