A sok kritikát ért NFL bajnoki iroda lemondott adómentes státuszáról

NFL

“A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy megszünik a félreértésekre okot adó bajnoki Hivatal adómentességét, így a bajnoki Hivatal adózni fog,” mondta McNair, a Houston Texas tulajdonosa.

Az NFL bajnoki irodai lemondana évtizedes adómentes státuszáról, válaszul a megfogalmazott kritikákra, amelyeket egyes kongresszusi képviselők fogalmaztak meg, akik szerint a kormány több millió dolláros potenciális bevételtől esik el.

Ennek eredményeként, a ligának már nem kell nyilvánosságra hozni a jövedelem bevallásokat, amelyek magukban foglalják a felső vezetők, köztük Roger Goodell bérét is. Az Első Baseball liga hasonló lépésre szánta el magát néhány évvel ezelőtt. A bajnoki irodák a N.H.L., a L.P.G.A. és számos más sportszervezetek még adómentes státuszt élveznek.

Bár az NFL 32 csapata profit – orientált vállalkozás és adót fizet, a liga iroda úgy működött, mint egy adómentes ipari szövetség már 1940 óta. Az adótörvény szerint, a liga iroda szabályok létrehozásával, tárgyalási szponzori és televíziós ajánlatok szerzésével foglalkozik és egyéb központosított funkciókat lát el.

Évek óta, a volt Oklahomai republikánus szenátor, Tom Coburn, bírálja a liga állapotát, arra hivatkozva, hogy ez megfosztotta az Egyesült Államok kincstárát millió dolláros adótól. A kritikusok hangja 2014-ben tetőzőtt, amikor a bajnoki hivatal bejelentései az adóhatóság felé azt mutatta, hogy Goodell 44.200.000 $ kapott a 2012-es pénzügyi évben. Goodellnek 35.000.000 $ fizettek 2013-ban.

“A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy megszüntetik a félreértésekre okot adó bajnoki hivatal állapotát, így a bajnoki Hivatal a jövőben adózni fog,” mondta Robert McNair, a Houston Texas tulajdonosa és a liga finanszírozási bizottság elnöke.

Egy, mind a 32 csapatnak elküldött jegyzetben, Goodell közli: ” a kongresszus tagjait érdekli a változás”. A pénzügyi bizottság már felkészült a változásra. A liga iroda első adóbevallásra, mint “adózó társaság” a 2015 költségvetési évben, lesz

Szólj hozzá!