A sportfogadás története

A sportfogadás története

A sportfogadás a szerencsejátékok legrégebbi formája. Kezdetben, csak egyszerű időtöltésként játszották, manapság azonban egy több milliárd dolláros üzlet.

A Sportfogadások Eredete és Fejlődése

A történelem első feljegyzett sportfogadási eseményei a görög városállamokban zajlottak, több mint kétezer évvel ezelőtt. A görögök ismertek voltak a sportszeretetükről és a sportesemények, mint az olimpiai, korinthusi és delphoi játékok nagyszerű alkalmak voltak arra, hogy az emberek a kedvenc atlétikai versenyükre fogadjanak. A rómaiak hamarosan átvették ezt a szokást a görögöktől és egy igazi üzletté változtatták. A leggyakoribb fogadási lehetőségek a római korban a híres gladiátorjátékok voltak. Ez a szokás, a római kor vége után is fennmaradt, mivel a korai középkori birodalmak is átvették.

A középkorban, számos európai uralkodó próbálkozott a sportfogadások megszüntetésével, de bármilyen intézkedéseket hoztak, a játék fennmaradt és titokban továbbra is játszották. Ez szokás Angliában vált különösen népszerűvé, ahol a leghíresebb ága a lóverseny volt. Végül az angol telepesek az Amerikai Egyesült Államokba is átvitték a sportfogadásokat, ahol gyorsan elterjedt és sokak kedvence lett. Jelenleg, azonban, csak néhány amerikai államban törvényes.

A sportfogadás világszerte széles körben kedvelt játék, de főleg Európában népszerű, ahol hagyománnyal rendelkezik és ahol a legtöbb államban törvényes. Manapság ez a tevékenység hatalmas üzletté vált és fogadóirodákat és játékosokat egyaránt jutalmaz.

Online Sportfogadások

Az internet feltalálása és bevezetése után a sportfogadások hatalmas fellendülése volt tapasztalható. Sokan aktívan felkarolták ezt a játékot, annak köszönhetően, hogy elérthető lett az emberek otthonából is. Az internet bevezetése előtt, ahhoz hogy fogadjon, saját maga kellett elmenjen egy sportrendezvényre, vagy egy fogadóirodába, de az internettel a dolgok gyökeresen megváltoztak.

Az online fogadások legnagyobb előnye az, hogy valós időben láthatja a változásokat és így gyors döntéseket hozhat, amelyek hatalmas nyereményeket biztosíthatnak. Ezt élő fogadásnak nevezik és legkedveltebb sportfogadási tevékenységgé vált.

Az online sportfogadások egy másik szempontja az, hogy lehetősége van fogadni szinte minden létező sportágra, bármelyik országból. Ugyanakkor, politikai és gazdasági eseményekre is lehet fogadni.

Az online sportfogadó irodák is nyújtanak ingyen pénzt a regisztráló és befizető játékosoknak. Ezeket online sportfogadási bónuszoknak nevezik és megduplázhatják az Ön befizetett pénzét, ha a legjobb nemzetközi fogadóirodáknál regisztrál.

A sportfogadások hosszú történettel rendelkeznek és biztosak lehetünk, hogy számos generáció fogja élvezni ezt a tevékenységet. Sőt, azt mondhatjuk, hogy ameddig sportesemények léteznek a Földön, addig a sportfogadások is létezni fognak és amíg emberek vannak a Földön, addig mindig lesznek atlétikai versenyek is. A baseball mérkőzések megbundázása folyamatosan a pletykák középpontjában volt, de az idulatok az 1919-es World Series alkalmával szabadultak el igazán, amikor az esélyesebb White Sox elvesztette a Cincinnati Reds elleni meccset és nyolc játékost-beleértve a “mezítlábas” Joe Jacksont egy életre eltiltották a játéktól. Jackson részvételét a bundában sokan vitatták, és politikusok, mint például Trent Lott, John McCain, és Strom Thurmond, valamint játékosok, mint Ted Williams fizettek saját zsebből ügyvédeket, akik Jackson felmentésén dolgoztak.

A baseball maradt a legfőbb sport a sportfogadások terén, végig a 1920-as években. ezután számos más sport népszerüsége is robbanásszerüen megugrott, ami természetesen a sportfogadások növekedéséhez vezetett, és beütött az úgynevezett “Aranykor”. Az egyetlen probléma a sportfogadásokkal az alatt az idő alatt az volt, hogy csak odds- ra lehetett fogadni, és a fogadó $ 10 vagy $ 20 kockáztattva, lehet, hogy csak 1 $ nyert. Minden megváltozott a pontkülönbség bevezetésével .

Szólj hozzá!