A szlovák bajnokságban indulna egy magyar csapat

A szlovák bajnokságban indulna egy magyar csapat

Miskolc – A DVTK Jegesmedvék tárgyalásokat kezdtek az északi szomszédos ország ligájával, az együttes esetleges jövőbeli csatlakozásáról.

Ahhoz, hogy egy rendes tagja legyen a bajnokságnak, meg kell nyerni a szlovák klubok támogatását. “Mi mindent megteszünk ezért, és remélem, hogy sikeresek leszünk,” nyilatkozta a szlovák SME lapnak Egri Gergely, a DVTK Jegesmedvék vezetője.

Egri Gergely klubmenedzser a honlapnak elmondta, a vasárnapi megbeszéléssel megtették az első konkrét lépéseket a csatlakozás érdekében. A tárgyaláson bemutatták a klubot, a működés körülményeit, a támogatói kört, Miskolc városát és a DVTK-t, s azt, hogy milyen értékkel járulhat hozzá a csapat a Tipsport Ligához.

Miskolcra látogatott Richard Lintner, a szlovák Tipsport Liga vezetője, aki vasárnap délután a jégcsarnokban tárgyalásokat is folytatott. A korábban a szlovák szövetség elnöki posztjáért versengő sportvezető – az ő félreállítása miatt alakult ki a szlovák játékosok bojkottja – közösségi oldalán is beszámolt a hétvégi magyarországi élményeiről. Mint ismert, pénteken Szlovákiában napvilágot látott a hír, miszerint a korábban meg nem nevezett csapat, amely az Extraligához kíván csatlakozni, nem más, mint a magyar Miskolc.

Lintnert telt ház és a hírek szerint a MOL Liga történetének egyik legkiemelkedőbb színvonalú és tempójú meccse, a Miskolc–MAC rangadó várta hazánkban.

“A hétvégén Magyarországon jártam, meglátogattam a Miskolci Jegesmedvék csapatát, akik bemutatták a szakosztályuk felépítését, megismerkedtem a szurkolóikkal, a szponzorokkal, találkoztam a magyar szövetség képviselőivel is. Együtt megtekintettük a kiváló hangulatú, érzelmekkel telített hazai mérkőzésüket a nem túl nagy, de nagyon kellemes atmoszférájú miskolci jégcsarnokban”- nyilatkozta.

Richard Lintner elmondta, hogy először járt Miskolcon, de korábban látta már a Jegesmedvéket Érsekújváron, a MOL Liga tavalyi döntőjében. A mostani látogatása során megismerte a klub felépítését, a tulajdonosi és szponzori kör képviselőit. Meggyőződött arról, hogy a csapat infrastruktúrája kiváló, a működési feltételek adottak. A Tipsport Liga mérlegeli, hogy esetleg külföldi csapatokkal is bővítenék a létszámot, ám ezt csak alapos informálódás után tennék meg, ha azzal nem gyengítenék a színvonalat. A miskolci benyomásai mindenesetre kedvezőek voltak.

Szólj hozzá!