A teqball Budapesten debütál. Ronaldinho Pestről üzent Messinek és Ronaldonak

Ronaldinho hajlított pingpongasztalon fog lábtengózni Pesten

A teqball Budapesten debütál. Ronaldinho Pestről üzent Messinek és Ronaldonak

Ronaldinho a teqball nagykövete lesz, és október 18-án, kedden be is mutatkozott a Docler irodaházban, az Expo téren.

Az elmúlt két évtized egyik legtechnikásabb futballistája, a világbajnok és aranylabdás brazil Ronaldinho népszerűsíti majd a világon a magyar találmányt, a Teqballt.

A 36 éves világsztárt kedden mutatták be, a sajtótájékoztató előtt több száz drukker gyűlt össze, hogy megcsodálhassa a Barcelona korábbi klasszisának egy-egy mozdulatát a Teqball-asztal mögött.

“Aki szereti a futballt, aki szereti igazán megjátszani a labdát, annak nagyon fog tetszeni ez a játék. Természetesen elsősorban a technikai tudást javítja” – mondta Ronaldinho, aki két rövid videóüzenetben az FC Barcelona mai sztárjainak, Lionel Messinek és Neymarnak is felajánlott egy-egy Teqball-asztalt.

A Teqballt egy hajlított pingpongasztalon játsszák a lábteniszhez hasonlóan, ketten, négyen, vagy speciális szabályok között akár többen is.

Borsányi Gábor alapító, kreatív ötletgazda elmondta, céljuk, hogy a Teqball húsz-harminc éven belül olimpiai sportág legyen. Ehhez kapcsolódóan Ronaldinho megjegyezte, reméli, ez így lesz, hiszen akkor neki is lenne esélye egy olimpiai aranyéremre.

Huszár Viktor műszaki ötletgazda arról beszélt, hogy három éven keresztül tesztelték a lehetséges megoldásokat, hiszen ennek az asztalnak 200-szor nagyobb terhelést kell kibírnia, mint az asztaliteniszben, valamint a hajlítás szögét is annak megfelelően kellett beállítani, hogy a labda pattanása a futballnak megfelelő legyen. Hozzátette, a Teqball egyfajta kiegészítője lehet a futballnak, a játék által ugyanis a labdarúgók még technikásabbá válhatnak.

 

Mi a teqball

A Teqball egy futballalapú új sporteszköz és egy új sport is egyben, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, a koncentrációs készségük és az állóképességük fejlesztésére! A Teqball a labdarúgás legtisztább válfaja, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus, sőt, az eszközt sem lehet megérinteni a játék közben, ebből adódóan a sérülésveszély kockázata nagyon alacsony. A Teqball nem versenytársa a futballnak, éppen ellenkezőleg! Használata magabiztosabbá teszi a játékost, tökéletesíti a levegő-levegő játékot és fejleszti a döntéshozatali képességet is. Továbbá segíti azt is, hogy az úgynevezett „első érintés” tökéletesebbé váljon, ami a mai gyors játékstílushoz elengedhetetlen.

A Teqballt ketten, négyen vagy akár egyedi szabályokat alkalmazva többen is játszhatják. A Teqball nem a szerencse sportja, itt mindig a jobb játékos győz!

Az eszköz

A Teqboard egy új, forradalmi sporteszköz. A Teqboard egy olyan sport asztal, amelynek tervezése során a matematika és a fizika szabályai nagymértékben szerepet játszottak. Ennek köszönhetően a felületéről a labda mindig úgy pattan ki, hogy az kontrollálható legyen a játékosok által. A megerősített háló plexiüvegből készül, ami lehetővé teszi, hogy a labda a hálóról is mindig igazságosan pattanjon. A Teqball így minden körülmények között egy “fair” játék marad.

A Teqboard mögötti tudományos munka és a kivitelezés kiszűri a szerencsét a játékból, így garantálva, hogy minden játékos csak a labdarúgó tudására hagyatkozzon. Az asztal minden típusa úgy lett tervezve, hogy megerősített lábai extrém stabilitást adjanak. Az alapfunkciókon túl az eszköz rengeteg extrával kiegészíthető. Annak ellenére, hogy egy Teqball mérkőzés során a játékosok nem érinthetik meg az asztalt, a Teqboard hatalmas tűrőképességgel rendelkezik. Ezen tulajdonságai teszik tartós és biztonságos termékké.

Szólj hozzá!