A Timberwolves és a Brooklyn Nets Kevin Garnett-ről tárgyal

nets timberwolves

Minneapolis – A Timberwolves és a Brooklyn Nets vezérkara tárgyalásokat kezd egy üzletről. Megvitatják, hogyan üssék nyélbe azt az üzletet, amelynek során, Kevin Garnett visszatérhet a Minnesota csapatához, oda, ahol zseniális karrierje kezdődött.

A két csapat már puhatolózó megbeszéléseket kezdett szerdán, egy nappal az NBA kereskedelmi határidő lejárta előtt, nyilatkozta egy személy, aki tudott a megbeszélésekről, írta az Associated Press. A szivárogtató személy névtelenséget kért, mert nem fejeződtek be a tárgyalások.

Garnett pályafutása első 12 évét Minnesota-ban töltötte, akkori edzője, Flip Saunders, tavaly tért vissza Minnesota-ba, jelenleg a kosárlabda szakosztályt felügyeli és az újjáépített csapat edzője is egyben. Garnett 2007-ben került Bostonba, ahol megnyert egy bajnokságot és két NBA-döntőt játszott a Celtics csapatával.

Az elmúlt két szezont sínylődve, csökkentett szerepben töltötte a Nets csapatában, amely a liga egyik legnagyobb csalódását okozta.

Garnett egy 12.000.000 $ szerződés utolsó évét tölti ebben a szezonban, teljes körű átigazolási záradékkal, amely lehetővé teszi számára, hogy a szerződés lejártakor ingyen, bárhova átigazoljon. Ő közismerten ellenáll a változásoknak, különösen egy szezon közepén, így nem világos, ráveszi-e a családját a költözésre, hogy a nyugati csoport legrosszabb teljesítményét (11-42) nyújtó csapatában játszhasson.

Akárhogyan dönt, Garnett örökre az „Ikervárosok” szeretett kedvence marad, minden alkalommal, mikor visszatér, mennydörgő ovációval felállva üdvözli a Target Center közönsége. És várhatóan pályafutását az ismerős 21. számú mezben fogja befelyezni, azon közönség elött, amely mindig közel állt a szívéhez.

21-29 –es eredményével, a Nets még mindig a keleti csoport zavaros részében tanyázik. A kilátások, hogy versenyképesek legyenek a rájátszásba, igencsak karcsúak, és ha Garnett át is igazol, ő is azt szeretné, hogy egy olyan csapatban játszon, amely kész és képes végigküzdeni a bajnokságot.

Saunders, aki birtokolja a csapat egy részét, továbbra is dicséreteket zeng Garnett-ről, több évvel a páros szétvállása után is. Saunders gyakran hivatkozik Garnett fejlődésének útjára, aki az egyetemi csapat válogatásból, 1995-ben, egyenesen az egyik legsokoldalúbb, a bajnokság egyik valaha is látott legerősebb csapatához került, amikor az aktuális fiatalok, Andrew Wiggins, Zach Lavine, Gorgui Dieng és Shabazz Muhammad kerülnek szóba.

De a Wolves-nak valószínűleg el kell adnia Thaddeus Young-ot az üzletet kedvéért, hogy teljesíteni tudják a fizetéseket, és a csapat vezetői még mindig gondolkodnak, érdemes-e a 26 éves, ereje teljében levő játékost lecserélni Garnett 30 mérközésének a kedvéért. A gyenge kezdés után a szezonban, amelyben közrejátszott anyja hirtelen halála is, Young sokkal jobban kezdett játszani, főleg miután Ricky Rubio, Nikola Pekovic és Kevin Martin visszatértek hosszú sérülés miatti hiányzásukból. Ő is egy megbízható veterán és az öltözőben is adnak a szavára.

Garnett pozitív döntésében a Volves javára, talán az is közre fog játszani, hogy az NBA egyik legnagyobb teherbírású munkavállalója, és előkészítheti a csapat új, fiatal magját, azáltal, hogy csatlakozik a tulajdonosi csoporthoz, amikor nyugdíjba vonul. Young eladása a következő szezonban, helyet szabadítana fel, és nem utolsó szempont a 10 millió dolláros vételi opció sem.

Szólj hozzá!