A világ tetején “: méltatta a brit média Murray játékát, amelyel nagyban segitette a Davis Kupa győzelmet.

A világ tetején

A britek nyerték a Davis-kupa genti döntőjét: a vasárnapi első egyesben Andy Murray. legyőzte David Goffint, így a vendégek előnye behozhatatlan lett a házigazda belgákkal szemben.

Egy angol újság elragadtatva üdvözölte Nagy-Britannia Davis Kupa győzelmet, és Andy Murray teljesítményét példátlannak nevezte.

Nagy-Britannia az utobbi 79 évben előszőr most vasárnap, Gentben nyert Davis Kupát, amikor Murray legyőzte David Goffint 6-3, 7-5, 6-3, és behozhatattlan 3-1 vezetést szerzett Belgiumban.

Több újság fókuszált a brit tenisz alulteljesítése és a tenisz, mint az egyik nemzeti sport mivolta közti ellentmondásra. “A brit tenisz, oly sokáig a poénzének volt kitéve, de most helyreállt a sport büszkesége,” írta Kevin Mitchell a Guardianban.

“Ez egy kis utazás volt a nevetség tárgya, és a világelsőség között,” mondta Matt Dickinson a Times munkatársa.

A világranglista második helyén álló Murray a világcsoport 1981-es létrehozása óta az amerikai John McEnroe és a svéd Mats Wilander után a harmadik, aki tökéletes, 8-0-s mérleggel zárja egyesben a DK-szezont.

A skót teniszező ezúttal három játszmában diadalmaskodott az ATP-rangsorban 16. Goffin felett. A britek legutóbb 79 éve, 1936-ban tudták megnyerni a Davis Kupát és a mostani a tizedik sikerük (1903, 1904, 1905, 1906, 1912, 1933, 1934, 1935, 1936, 2015), vagyis a modern tenisz történelmében először gyűjtötték be a címet.

Bár sok ujságíró összpontosított Murray szereplésére és formájának magasztalására, néhány tudósitó ügyelt rá, hogy dicséretekkel halmozza el az egész brit Davis Kupa csapatot, közöttük Murray tertvérét, Jamie-t is.

“Murray egyéni hozzájárulása óriási volt, de ő csak a csúcsa volt annak a csapatmunka eredménynek, amelyet már öt éve alapoztak meg,” mondta a BBC tenisz tudósítója Russell Fuller.

“A stratégia és a csapatszellem szakszerűen volt koordinálva a kapitány, Leon Smith által, és sok más játékos is nyert a csúcsra kapaszkodás kritikus pillanataiban,” tette hozzá.

Azonban a legtöbb tudósitás Murray játékáról, és a cím elnyerésében betöltött szerepéről szól. “Ahogy csapat menetelt a végső győzelem felé, inkább volt egy embernek köszönhető, mint még soha. Andy Murray egyszerüen csak kiment a pályára, hogy megnyerje a harmadik, döntő pontot a Davis Kupa döntőjében,” írta a Telegraph- os Simon Briggs.

A Times-os Dickinson mondta: “Hat brit játékos tudhatja magáénak a trófeát, de Murray volt az, aki felhozta Nagy-Britanniát, valószínűtlenül mélyről a tenisz világ csúcsára.”

Szólj hozzá!