A Zengő kénytelen kihagyni a WTCC nyitófutamát a Paul Ricard pályán

 A Zengő kénytelen kihagyni a WTCC nyitófutamát a Paul Ricard pályán

A Zengő Motorsport privát csapata hiányozni fog a 2016 World Touring első fordulójában a Paul Ricard pályán, a motor szállító Mugen biztonsági korlátozásai miatt.

A csapat indulása a Nika Racing- tól vásárolt Mugen motortól függ, és a magyar csapat bejegyzése már túl későn érkezett ahoz, hogy megkapja az új motorokat a hétvégére.

2016- ban, a Zengő két autóval indul, de mindkét pilóta, 19 éves Ferenc Ficza és 17 éves Nagy Dániel is kénytelen volt kihagyni a péntek reggeli teszteket, az autók a garázsban várakoznak, miközben a csapat tárgyalásokat folytat, a Honda és Mugen közösen probálja megoldani a problémát.

A Nika Racing- töl vásárolt autó nem versenyzett 2015 julius óta, amikor az argentin Nestor Girolami vezette az autót a Vila Real utcai pályán, és azóta a csapat bázisán, Katrineholmban, Svédországban parkolt.

“A Mugen nem akarta vállalni a kockázatot, hogy egy motort működtessen, úgy, hogy az nem volt elözőleg ellenőrzés alatt,” mondta a Honda motorsport vezetője, William de Braekeleer. “Mugen azt akarja, hogy jó minőségű motort szállítson, így nem engedhetik meg maguknak, ezt a kockázat.”

“Az egész csapatot tájékoztatták a múlt év végén, hogy a Mugen fogja bérbe adni a motorokat közvetlenül a csapatnak, és biztosítja a pálya melletti támogatását,” tette hozzá de Braekeleer. “És határidőt kapot a csapat időben rendelni, hogy elő lehessen készíteni a motort. A probléma az, hogy a csapat késön reagált, de nem lehet hibáztatni a Zengő csapatot, hiszen a sponzori szerződések lettek meg nagyon későn, de nem lehet hibáztatni a Mugent sem, aki nem tudta elkezdeni építeni a motort, amelyet még meg sem rendeltek. “

A Zengő reméli, hogy indulhat a következő fordulóban két hét múlva Szlovákiában.

Úgy tűnik, hogy a Zengő Motosport, a WTCC vezetősége illetve a Honda a Mugennel karöltve mégis talált megoldást arra, hogy ha csak egy autóval, de elindulhassanak a szombati edzéseken. A csapat a Honda tartalékmotorjával vághat neki a szombatnak. A Honda tehát kockázatot vállal a privát alakulatért az edzéseken, viszont versenyben már nem vállalják be ezt. Feltehetően a megállapodás értelmében a motort közel sem 100%¬on fogják nyüstölni, az első Hondás kilométereket csak tapogatózásra, ismerkedésre fordíthatják.

Szólj hozzá!