Alaposan megizzasztotta Fucsovics Federert

Alaposan megizzasztotta Fucsovics Federert

15 ezres közönség előtt mutathatta meg Fucsovics, hogy milyen is a magyar virtus

Ugyan ki gondolta volna még tavaly, hogy az akkoriban a világranglista 160. helyén álló magyar játékos idén januárban az Austral Open negyedik fordulójában pont a svájci világklasszissal fog majd megmérkőzni? Az összecsapásnak helyszínéül szolgáló Rod Laver-ben tizenötezer teniszrajongó volt kíváncsi a mérkőzésre, ami annak ellenére egy cseppet sem zavarta Fucsovicsot, hogy pályafutása során még soha nem játszott korábban ennyi ember előtt.

Gigászi küzdelmet láthattak a nézők az első két szettben

Az már a mérkőzés kezdetét követően egyből látszott, hogy a magyar játékos remekül felkészült nagynevű ellenfeléből, illetve az is, hogy finoman szólva sem fogja olcsón adni a bőrét.

Fucsovics nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, ami igencsak meglepte a valószínűleg sima, edzőmeccs-jellegű összecsapásra számító Federert. Hazánk fia olyan teljesítménnyel rukkolt elő az első szett során, hogy a mérkőzésre kilátogató nézők szájtátva figyelték az adogatásait, ami nem meglepő annak fényében, hogy többeknek lövősük sem volt arról, hogy ki ez a srác, aki miatt ide-oda kell a pályán cikázni a svájci teniszcsillagnak. Az első szettet, komoly nehézségek árán, de végülis 6:4-ra behúzta Federer.

A második játszmára, még jobban „felszívta” magát Fucsovics, és egy kifejezetten agresszívnek mondható játékstílussal lepte meg a svájcit. A magyar teniszező igyekezett minél hosszabb labdamenetekre rákényszeríteni az ellenfelét. Persze ez cseppet sem volt ínyére Federernek, akin eléggé látszott, hogy komoly kihívást jelentenek számára Fucsovics Márton emberes tenyeresei. Némi idő után Federer magára talált, és hozta a kötelezőt: megnyerte a második játszmát is (7:6-ra).

A harmadik szettre sajnos Fucsovics már megehetősen elfáradt, ami nem is csoda, hiszen az első kettőben emberfeletti teljesítményt nyújtott. A két játékos közötti nemzetközi rutin- és tudásbeli különbség a harmadik szettben már jobban megmutatkozott, amit végül 6:2-re hozott Federer.

A Mérkőzés végén a közönség mindkét versenyzőt felállva ünnepelte, és bár 3-0-ra kikapott Fucsovics, azért a melbourne-i nyolcaddöntőben egy Roger Federer ellen ilyen parádés, megalkuvást nem tűrő játékkal kirukkolni igencsak megsüvegelendő teljesítmény.

Szólj hozzá!