Ashton Kutcher az Unikrn (eSportok úttörője) legújabb befektetője.

Ashton Kutcher az Unikrn (eSportok úttörője) legújabb befektetője.

Most egy újabb híresség csatlakozik befektetőként a Seattle-i székhelyű eSports fogadási platformhoz: Ashton Kutcher.

Annak ellenére, hogy Kutcher pályafutása során több felelőtlen, léha fickó szerepét játszotta, például a” 70es show”, “Hé, haver, hol a kocsim?” És a “Two and a Half Men,” az Iowa- i születésű színész és modell hozzáértő befektetőnek számít, és ismert tech körökben. Olyan nagy fogyasztói márkáknál tünt fel a neve, mint az Airbnb, Twitter, Foursquare, Uber és a Skype.

Az eSports egy rohamosan terjedő hatalmas kulturális jelenség, egyre nagyobb számú közönséggel, és mára már a hagyományos sportok, mint a labdarúgás és a kosárlabda vetélytársa, így Kutcher és Cuban megjelenése egy természetes folyamat.

Az Unikrn továbbá azt is bejelentette, hogy Guy Oseary Sound Ventures- je, valamint több más vezető befektető is csatlakozott, például Jonathan Teo és Justin Caldbeck a Binary Capital- tól, az Advancit Capital, Freelands Group, 500 Startups, Indicator Ventures és a Tabcorp.

Egy GeekWire- nek adott interjúban, Rahul Sood, az Unikrn vezérigazgatója azt mondta, hogy Kutcher azonnal csatlakozott, amint olvasott a cégről.

“Ő nagyon aktívan foglalkozik a befektetéseivel,” mondta Sood, aki korábban a Microsoft Ventures- nél volt vezető. “A Twittert és Ubert is elhivatottan támogatta, mélyen foglalkozott e vállalatokkal.”

Kutcher, aki Steve Jobst alakitotta a 2013-as “Jobs” filmben, szintén befektetőként jelen van a Seattle-i székhelyű Rover.com. cégben is.

Kutcher hírneve, valamint a hozzá kapcsolodó közösségi média, beleértve a több mint 17 millió Twitter követőjét, nagy segítség a cég legujabb platformjának indításához. Sood azt mondta, hogy most debütál az Unikrn Arena Global, amely olyan, mint egy már meglévő aréna, ahol a fogadásokat lehet tenni, kivéve a valódi pénzes komponenseket, ami illegálisnak számítana az Egyesült Államokban és néhány más országban is. (Amíg az Unikrn befektetése nem volt publikus, Kutcher nem tweetelt róla.)

Az új platform egy virtuális aréna, ahol a felhasználóknak esélyük van nyerni. A nyeremény az “Unikoins” egy virtuális valuta, amely felhasználható a fogadások során, valamint egyébb díjakat lehet nyerni vele. A következő két hétben, a cég egy mobil appot is megjelentet, az úgynevezett Unikrn Vault- ot Androidra és iOS re.

Az érmék nem vásárolhatóak meg a fogyasztók által, hanem egy sor tevékenység során lehet megszerezni, például kvíz kérdésekre adott helyes válaszok során. Az érméket az összes játékra fel lehet használni, vagy a piactér interaktív tomboláján növelni lehet velük a nyerési esélyeket. A nyereményeket plyan neves vállalatok ajánlják fel, mint például az Alienware, Caseking, Funko, Gunnar, HP, HyperX, és a Logitech.

Mivel az érmék nem kerülnek értékesítésre, hanem csak megszerezni lehet, Sood azt mondja, a rendszer teljesen megfelel az USA törvényeinek.

A platform olyan országokban is elérhető lesz, ahol az online szerencsejáték nem megengedett, mint Kanada, vagy azon rajongók is használhatják, akik nem akarnak valódi pénzben fogadni.

Ily módon a rendszer más, mint a mobil vagy a Facebook játékok, ahol a játékosoknak zsetonokat kell vásárolni a játékhoz. Sood nem árulta el, hogy hogyan fog a platform hasznot hozni, ha a felhasználók nem fizetnek a virtuális pénzért.

“Először, növelni akarjuk részünket ezen a piacon, de rengeteg módon lehet ezzel pénzt keresni,” mondta.

Szólj hozzá!