Az Arsenal régi formáját mutatta a Sunderland ellen.

Az Arsenal régi formáját mutatta a Sunderland ellen.

Bár baljós előjelként, Alexis Sanchez és Santi Cazorla a Norwich City ellen lesérült, három nyeretlen meccset követően Arséne Wenger csapata ismét rátalált a győztesek útjára.

Három nyeretlen meccs után, az Arsenal ismét győztesen hagyhatta el a pályát, miután az Emirates stadionban megnyerte a Sunderland elleni bajnokit 3-1-es arányban.

A mérkőzésen az Arsenal nem játszott lehengerlő formában, a Sunderland akár a vezetést is megszerezette volna az első tíz percben, ám ez végül a hazaiaknak sikerült, miután Mesut Özil újabb remek passzát Joel Campbell váltotta gólra a 33. percben.

Borini egy remek helyzetet hagyott ki, alig négy percel a kezdés után, amikor lövése egyenesen Petr Cech kapust találta el.

Mathieu Flamini távoli bombája is veszélyt jelentett Cech kapujára, de az Arsenal hálóőr eltérítette a lövést.

A félidőre azonban mégsem tudtak előnnyel vonulni az Ágyúsok, miután egy szabadrúgást követően Olivier Giroud szerencsétlenül ért a labdához, és az ő fejéről pattant a játékszer Petr Cech kapujába.

A második játékrészben nem egyszer a cseh kapuson múlt, hogy az Arsenal nem került hátrányba, később viszont átvették az irányítást Özilék, s Giroud a 63. percben javította a hibáját. A mérkőzés viszont egészen a záró percekig nyitott maradt, mire Ramsey a hosszabbításban megszerezte a mindent bebiztosító gólt. Miután sem a Manchester City sem a Manchester United nem tudott győzni, az Arsenal feltornászta magát a tabella második helyére.

Allardyce csapata 2010 májusa óta nyeretlen az Arsenal ellen, de egy másik Sunderland- et láthattunk a pályán, ami azt sugallja, hogy minden esélyük megvan a Premier League bentmaradásra.

Míg Wenger két helyen volt kénytelen változtattni, Allardyce három játékost is lecserélt a kezdő tizenegyben: Fabio Borini, Ola Toivonen és Duncan Watmore játszott a sérült trió, Jermain Defoe, Seb Larsson és Lee Cattermole helyén.

Nagyon fontos volt számunkra ez a mérkőzés, mert három nehéz meccsen voltunk túl. Igaz, hogy abból csak egyszer veszítettünk, de pszichésen nagyon kellett a mai diadal, főleg, mert három meccse nem nyertünk, és mert számos fontos játékosunkat veszítettük el. Meg kellett mutatnunk, hogy tudunk nyerni. – mondta Wenger.

Egy kicsit feszültek és idegesek voltunk az első félidőben egy jól szervezett csapat ellen, akik nagyon jól használták ki a kontráikat. A második játékrészben aztán bebizonyítottuk a mentális erősségünket, folyékonyabbá vált a játékunk és nagyon törekedtünk a győzelemre. Nem minden volt tökéletes, de bebizonyítottuk, hogy nagyon akarjuk a három pontot és a második félidőben össze is jött ez.

Azonban Özil – akinek az előző 12 bajnoki alatt 11 gólpassza volt- lyukat talált a Sunderland védelmében, és remek helyzetbe hozta Campbellt, aki megszerezte a vezetést a házigazdák számára.

A német válogatott gyönyörűen készítette elő Campbell lövését, amelyre Pantilimon tehetettlen volt.

A félidőben fontos volt, hogy megőrizzük a higgadtságunkat. Veszélyesek voltak Fletcherrel és Watmore-ral, és a szélső védőik is veszélyt jelentettek. Fontos volt, hogy ne mi kapjuk a második gólt.

Végezetül Wenger pedig elárulta, csapata újabb sérültek nélkül várhatja a továbbjutásról döntő, Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést.

Szólj hozzá!