Az örökifjú Tie Yana olimpiai kvótát szerzett

Az örökifjú Tie Yana olimpiai kvótát szerzett

A verán Tie Yana megmutatta, hogy még mindig olyan erő, amivel számolni kell az Olimpiai Játékokon ezen a nyáron, hiszen vasárnap megnyerte a Magyar Nyílt Nagydíjat, Budapesten.

A 36 éves 15. kiemelt játékos, aki az elmúlt három olimpián képviselte Hongkongot, kilencedik nemzetközi nagydíj címet nyerte, egy fárasztó hét-szettes győzelem a 10. kiemeltt Dél-koreai Yang Ha-eun ellen, nagyon szoros szettekben, 11-7, 8-11, 8-11, 11-8, 7-11, 11-9, 11-9.

Tie győzelmével új rekordot állított be, mint a leghosszabb idő két győzelem között a női egyes ITTF történetében.

Ezt megelőzően,Tie legutóbbi bajnoki címme 2010-ben volt, szintén a a magyar Nagydíjon Budaörsön, mintegy 10 km-re Budapesttől nyugatra. Akkor a román Elizabeth Samara- t verte, és szerezte meg az aranyérmet. Hat évvel később,ismét nyert.

“Nagyon örülök, hogy nyertem, hiszen ez a verseny nagyon sokat kivett belőlem”, mondta Tie, aki elvesztette a Yang elleni legutóbbi meccsét. “A verseny elött nem voltam túl jól, így ez a győzelem extra élvezetet jelent számomra.

“Ez egy szoros meccs volt, ellenfelem nagyon küzdött, és sokszor meglepett. A következő állomás Németországban lesz, ahol remélem, ismét döntős lehetek. “

A duó 2015- ben, a Chengdu-i Kínai Nagydíjon találkozott utoljára, ahol rögtön az első fordulóban összekerültek. Akkor Yang szoros győzelmet aratott, miután a döntő szettben nyert, 11-3, 4-11, 10-12, 11-7, 11-6, 4-11, 12-10.

Maximum három játékos kerül kiválasztásra a Rio-i olimpiára, és Tie- nek kemény kemény csapattársakkal kel szembenéznie. Éles verseny lesz közte, Jiang Huajun, fürge Lee Ho-Ching és Doo Hoi-kem között.

Tie és Jiang párosban is döntősök voltak, bár ott kikaptak Yang és Jeon Ji-hee ellen 11-8, 5-11, 9-11, 11-8, 11-5.

A német nyílt nagydíj szerdán kezdődik Berlinben.

Szólj hozzá!