Bajnokok Ligája elődöntők: egy lépésre a spanyol csodától

liga

Mindössze négy csapat maradt a 2014-15 Bajnokok Ligája versenyben, a végső El Clásico lehetősége is benne van a pakliban. Érik egy Real – Barca döntő.

Az olasz és a német bajnokság nemrég megkoronázott bajnokai, a Juventus és a Bayern München mindent megtesznek az elődöntőben, hogy ne ismétlődjön meg a tavalyi spanyol-spanyol döntő.

A négy elődöntős nem idegen a verseny e szakaszában. A Real Madrid számára ez a 11. Bajnokok Ligája elődöntője, öt alkalommal peddig döntőt játszottak. A tavalyi elődöntőben kiejtették a Bayern München csapatát, ezzel véget vetve a négy egymást követő vereségsorozatnak. A Juventus az öt Bajnokok Ligája elődöntőjéből, négyszer döntőbe jutott, csupán a Manchester United ejtette ki, még az 1998-99-es évadban.

A Barcelona szárnyal az utobbi években, nyolc egymást követő szezonban ez a hetedik elődöntőjük. Összesen 10 elődöntős szereplésük során viszont, meglepő módon mindössze négyszer jutottak tovább. A Bayern München, eközben a kilencedik Bajnokok Ligája elődöntőjénél tart, öt alkalommal továbbjutottak. Tavaly a Real Madrid ejtette ki őket ebben a szakaszban.

Ez az elődöntő azonban nem csak arról szól, hogy ki játszhat majd a végső összecsapásban a Bajnokok Ligája címért. A nagy kérdés, hogy a Barcelona bosszút tud- e állni a 2012-13 versenyen elszenvedett csúfos kudarc miatt, amikor a németek 7-0-ás összesítéssel ütötték ki a katalánokat. Biztosra vehető, hogy a Barca, mindent megpróbál, hogy megbosszulja azt a megalázó vereséget.

A bosszún kívül, a párharc további pikantériája, hogy a Barcelona szembetalálta magát egykori vezetőjével, Pep Guardiolaval és az nem kevés, amit a mester tud a spanyol óriásról.

Ebben a szezonban, a Barca tíz mérkőzéséből kilencet nyert. A félelmetes csatártrió: Lionel Messi, Luis Suarez és Neymar már több mint 100 gólt szerzett. De a Bayern München is tudja, hogyan találja meg az ellenfele kapuját, 13 gólt szerzett az utolsó két Bajnokok Ligája hazai mérkőzésén. A Barcelona és a Bayern München is 100% teljesítményt nyújtott otthon a Bajnokok Ligája idei szezonban.

További kérdés, hogy a Bayern kiszolgáltatott szerepben lesz-e az első mérkőzésén Spanyolországban? És ha igen, képesek lesznek-e a visszavágón az eddigi hihetetlen otthoni formájukat mutatni?

Még nem fordult elő, hogy egyazon csapat, két egymást követő évben is Bajnokok Ligáját nyerjen. Képes-e a Real Madrid történelmet írva, idén is megismételni tavalyi győzelmét? Eddig csak egy Bajnokok Ligája győztes volt képes a következő évben is döntőbe jutni (Manchester United 2008-ban és 2009-ben).

Szólj hozzá!