Botas diadalmaskodott Abu-Dzabi-ban

Botas diadalmaskodott Abu-Dzabi-ban

Idén háromszor álhatott a dobogó legfelső fokára

A finn versenyzőnek bombabiztos helye van a Mercedes csapatnál, ami elsősorban annak köszönhető, hogy ebben a szezonban többször is bebizonyította, hogy átlagfeletti képességekkel rendelkezik. Amikor annak idején a csapathoz került, sokan úgy vélték, hogy a brit csapattársa, azaz Lewis Hamilton mellett nem rúg majd labdába. Ehhez képest, Botas már a szezonnyitó nagydíjon a harmadik helyen végzett, és ezt követően három alkalommal, a dobogó legfelső fokán állva kortyolhatott bele a pezsgőjébe. Kétségtelen tény, hogy ebben a skandináv srácban még nagyon sok van, ezért egyáltalán nem tett rossz lóra a Mercedes vezetősége, amikor őt választott Hamilton mellé csapattársul.

Abu-Dzabi-ban rajt-cél győzelmet aratott

Már a szabadedzéseken és az időmérőn is érezni lehetett, hogy Botas remek formában van, és a versenygépét is kiválóan felkészítették a csapat mérnökei. A finn gyakorlatilag esélyt sem adott a riválisainak, és még a negyedik világbajnoki címét begyűjtő Lewis Hamilton sem tudta igazán megszorongatni. Tény, hogy Hamilton ezen a futamon kissé visszafogta magát, azonban ez semmit nem von le a csapattársa érdemeiből. Botas praádésan versenyzett, aminek köszönhetően idén harmadízben sikerült begyűjteni 25 pontot. Az összpontszáma így 305 lett. Ezzel simán megszerezte a „bronzérmet”, ugyanis a negyedik helyezett Kimi Raikkönen csupán 205 pont begyűjtésére volt ebben az idényben képes.

A négyszeres világbajnok Vettel csupán harmadik lett a futamon

Sebastian Vettel szinte az idény egészben fej-fej mellett haladt Lewis Hamilton-nal, azonban az utolsó pár futamon Fortuna a brit versenyző mellé állt. Vettel idén 46 ponttal kevesebbet szerzett Hamiltonnál, így be kellett érnie a VB második helyével. Ez nem látszott meg német versenyző Abdu-Dzabi-ban mutatott teljesítményén, hiszen minden tőle telhető megtett a győzelemért, viszont a Ferrarija ezúttal nem tudta tartani a lépést a két Mercedes-szel. Természetesen azért Sebastian Vettel-nek sem kell szégyenkezni, hiszen idén a technikai ördöge azért jó párszor megtréfálta, ami miatt értékes pontoktól esett el.

Szólj hozzá!