Budapesten ülésezik az UEFA Végrehajtó Bizott

Budapesten ülésezik az UEFA Végrehajtó Bizott

Mozgalmas hét vár az UEFA- ra. Hétfőn Budapesten ülésezik az UEFA Végrehajtó Bizottsága – megelőzve a 40. rendes UEFA kongresszust, amit szintén a magyar fővárosban rendeznek kedden.

Május 3-án ismét Budapest ad otthont az európai szövetség, az UEFA éves rendes kongresszusának. Az UEFA tíz évvel ezelőtt, 2006-ban tartotta legutóbbi rendes kongresszusát a magyar fővárosban, azóta egyszer, 2012-ben már a FIFA is megtartotta Budapesten éves konferenciáját. Idén ismét Budapestre érkeznek az UEFA vezetői, május 3-án a kontinens 450 sportvezetője ülésezik Magyarországon, ez lesz az európai szövetség 40. kongresszusa.

Az UEFA Végrehajtó Bizottsága hétfőn, a Corinthia Hotel Budapest-ben tanácskozik, megelőzve a keddi 40. Rendes UEFA kongresszust, amelynek a Hungexpo ad otthont a magyar fővárosban.

Alig egy hónappal az UEFA EURO 2016 elött, a bizottságnak beszámolnak a junius 10- én Franciaországban kezdődő esemény szervezői az előkészúletek jelenlegi állásáról. Tíz helyszín, szerte Franciaországban – Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Toulouse, Saint-Etienne, Nizza, Párizs és Saint-Denis – ad otthont a mérkőzéseknek. Ez lesz az első EURO döntő, amelyben 24 csapat vesz részt.

A bizottságot fel fogják kérni, hogy hagyjon jóvá különböző UEFA nemzeti válogatott verseny szabályokat a következő időszakra, valamint az UEFA Fegyelmi Szabályzatának az új, 2016- os változatát.

Az UEFA keddi kongresszusán lesz a legelső választás, amelyen egy női tagja is lehet az UEFA végrehajtó bizottságának.

Az UEFA megerősítette, a 40. rendes UEFA kongresszus végrehajtó bizottságának jelölt listáján két női jelőlt közül is lehet választani.

A 2019 – es UEFA kongresszusáig szóló mandátumra két nőjelölt aspirál:

  • Karen Espelund (Norvégia)
  • Florence Hardouin (Franciaország)

Karen Espelund, aki már indult a testület 2012-es választásán, és kihívója, Florence Hardouin, a francia labdarúgó-szövetség marketing igazgatója.

Espelund játszott Norvégia női fociválogatottjában, majd a nemzeti szövetségben vállalt munkát.

A május harmadikai választásokon győztes mandátuma három év, időtartama a 2019-es végrehajtó választásokkal ér véget. A szavazásra az UEFA éves Kongresszussán, Budapesten kerül sor.

A 11. rendkívüli UEFA kongresszuson, február 25, 2016 Zürichben jóváhagyott döntés értelmében, a végrehajtó bizottság egy női taggal bővül, őt először a 40. rendes UEFA kongresszuson, Budapesten választják – a jelölteket az UEFA Végrehajtó Bizottsága jelőli. Az UEFA Alapszabály 19. cikkelyének megfelelően, az első fordulóban az a személy nyer, akit az abszolút többség (azaz a választó tagok több mint a fele) támogat.

Az UEFA szövetség 54 tagja szavaz a Koszovo Labdarúgó Szövetségének (FFK) UEFA-tagságáról is.

A végrehajtó bizottság ülésén nem terveznek semmilyen médiatevékenységet, de a keddi Kongresszus után, az UEFA ideiglenes főtitkára, Theodore Theodoridis, sajtótájékoztatót tart.

További információkat kérhet:

  • UEFA Media & Public Relations:+41 848 04 27 27
  • Route de Genève 46
  • CH-1260 Nyon 2
  • Tel. +41 848 04 27 27
  • [email protected]
  • Twitter @UEFA
  • UEFA.com

Szólj hozzá!