Bundesliga 25. forduló: Berlin és Lipcse felett beborult az ég…

Bundesliga 25. forduló

Finoman szólva sem alakult rózsásan a hétvége a magyar érdekeltségű csapatok számára a német labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. Igaz ugyan, hogy Szalaiék begyűjtötték a három pontot a Leverkusen ellen, viszont Dárdai Pál csapata elbukta a forduló rangadóját a Köln ellen, és most még Gulács Péter bravúrjai sem voltak elegendők ahhoz, hogy az újonc FC Leipzig ne szaladjon bele egy jókora zakóba a Werder Bremen pályáján.

Szalai jól játszott, de nem eléggé

Legalábbis Julian Nagelsmann szerint, aki a második félidő dereka felé közeledve, az 58. percben egyszer csak teljesen váratlanul lecserélte a magyar csatárt. Ez a döntés már csak ezért is meglepő volt, mert akkor még csak 0:0-ra állt a mérkőzés, és ha a Leverkusen támadói bevették volna a Hoffeinheim kapuját, akkor a csapat szaladhatott volna az eredmény után. Ilyenkor meg azért nem árt, ha a pályán van egy jó formában lévő gólvágó is. A később történtek végül a német mestert igazolták, mivel Wagner-nek köszönhetőn megszerezték a vezetést, amit sikerült megőrizniük a meccs végéig.

Hertha kapituláció & RB Leipzig K.O.

A Hertha BSC nemrégiben bravúros játékkal 2:1 legyőzte a Dortmundot, olyan teljesítménnyel, ami még a csapat szurkolóinak nagy részét is meglepte. Bár a kölni kiruccanás sem tűnt egy sétagaloppnak, de arra azért senki nem számított, hogy Dárdaiék négyet kapnak, ami gombócból is sok, hát még gólból! Ráadásul Anthony Modeste mesterhármast ért el a meccsen, ami igencsak rávilágít arra a szomorú tényre, hogy a berliniek védelme az egész mérkőzés során harmatgyenge teljesítményt nyújtott. Igaz, hogy a Hertha is vágott kettőt, de mivel a labdarúgást gólra játsszák, ez maximum csak némi gyógyírt nyújt a rangadón elszenvedett kínos vereségre.

A Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig még ennél is rosszabbul járt, hiszen úgy kapott három gólt, hogy közben egyet sem rúgott. Az az igazán bosszantó az egészben, hogy legalább olyan veszélyes volt a kapura a lipcsei csapat, mint a házigazda. Ralph Hasenhüttl-nek biztos, hogy a meccs után volt néhány keresetlen szava a játékosaihoz, mert azért úgy kikapni, a tabella alsóházában dekkoló Brémaiaktól, hogy egyszer sem sikerült betalálni a kapujukba, nem lehet csupán a véletlen műve. Valószínűleg komoly fejmosást kaptak a mester tanítványai, de hogy volt-e foganatja, azt majd csak a következő fordulóban fogjuk megtudni.

Szólj hozzá!