Daniel Ricciardo dobogós helyről várja a nyári szünetet

Daniel Ricciardo dobogós helyről várja a nyári szünetet

A Magyar Nagydíjon elért harmadik hely után, egy kiváló teljesítménnyel második lett Németországban, legyőzve Red Bullos csapattársát Max Verstappent és a Mercedeses Nico Rosberget is.

Az ausztrál leelőzte Rosberget rögtön a futam elején, de alulmaradt Verstappennel szemben. Késöbb azonban, amikor külömböző gumikeveréket használtak,a holland is mögé került.

“Nyilvánvaló, hogy a szezon első felét jó eredménnyel akartuk zárni,” mondta Ricciardo. “És a pénteki eredményeinkből tudtuk, valószínűleg versenyképesebbek leszünk, mint voltunk Budapesten.

“Mindig a legtöbbet akarom kihozni a kocsiból, de tudtuk, hogy ma valószínűleg nagyobb esélyük lesz, ez nyilvánvalóan egy szép kis motiváció, hogy megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a versenyből. A start elég jól sikerült, Nico viszont meglehetősen gyengén indult, így elmehettem mellette, aztán zártam az első kanyar belső ívét.

“De aztán Max jó időt futott a külső íven, és nagyon közel volt hozzánk. Egy jó kis harc keveredett néhány kanyaron keresztül, ez igen fontos volt az én versenyem számára, hiszen lehagyva őt végül arra tudtam koncentrálni, amit csinálnom kellett. “

Ricciardo azt mondta, az autó erős volt a verseny utolsó szakaszában, és végül, Verstappen el kellett engedje.

“Az első két kiállást szuperlágy – lágy keverékkel teljesítettük. Mi mindvégig versenyben voltunk, de nem mondanám, hogy a tempó elég volt, hogy egy hatalmas ugrással átvegyük a vezetést, vagy az első két hely valamelyikét megszerezzük -, de aztán váltottunk szuperlágyra, és ott tényleg úgy éreztem, hogy lehet nyomni az autót, és a végén megszereztem a második helyet. Örülök, hogy jó eredménnyel kezdhetem a nyári szünetet, elégedett vagyok. Két hétvégén sorban dobogós voltam, és a csapat, most második a konstruktőrök versenyében, úgyhogy azt hiszem, igazán büszkék lehetünk, hogy a Mercedesek között végeztünk. Ez nagyon jól sikerült. “

Beismerte, hogy a három kiállásos stratégia nem volt tervezett: ” A verseny kezdetén nem volt igazán szándékunk a három-kiállás. Azt tudtuk, hogy lesz egy ilyen lehetőség, de úgy volt, hogy megpróbáljuk a kettőt, majd a verseny folyamán egyre valószínűbbé vált a három kiállás. És ez működött.”

“Mint mondtam, a superlágy sokkal jobban dolgozott, elégedett voltam azzal, ahogy a gumiabroncsok az utolsó két körben viselkedtek. Azt hiszem ennek köszönhettem a második helyet. Azt hiszem, ez volt minden, és nyilvánvalóan amikor elkaptam Maxot, azt hiszem, az utolsó szakaszban, már müködött a DRS, és a jó kis csapatmunka is könnyebbé tette számomra, hogy elé kerüljek. Természetesen a csapat elégedett volt, ahogy szerepeltünk, és a maximális pontokat szereztük. “

Szólj hozzá!