Daniel Ricciardo: Nem lesz meglepő, ha a Mercedes uralja az első négy futamot

Daniel Ricciardo: Nem lesz  meglepő, ha a Mercedes uralja az első négy futamot

A Mercedes igencsak baljós szezon előtti teszteken van túl, több mint tíz versenytávolságot tettek meg a nyitó héten, és igazából nem mutattak semmit valódi teljesítményükből az első négy nap alatt. Majd az ötödik napon, Nico Rosberg még ebéd előtt tette meg azt az 1:23.022-es időt, amit aztán senki nem javított meg a kedden négy nap után folytatódott barcelonai Forma-1-tesztelésen.

Később elmondta, kvalifikációt szimuláltak, ezért tették fel a gyakorlás ötödik napján először a lágy gumit. Jó hír nekik, hogy így is csak 2 tizeddel maradtak el a ferraris Sebastian Vettel múlt heti tesztrekordjától, a német akkor az ultralágy gumin ment, ami két keverékkel puhább, és így gyorsabb is a sima lágynál.

A Mercedest csak egy boxutcai leállás zavarta meg, közvetlenül ebéd után, amikor már Lewis Hamilton alatt állt meg a gép. Az első probléma volt ez a W07-es modellel, ám nem túl nagy, percek múlva újraindult az angol.

És meg sem állít, míg le nem tudott egy teljes versenytávot, azaz 66 kört, megszakítva a kerékcserékkel, vagyis futamszimulációt teljesített. Annyi gondja volt, hogy két kerékcserénél sem jött le rendesen az egyik kerék, ha élesben megy, ezen veszített volna időt.

Hamilton végül hatodikként zárta a napot, két másodperccel volt lassabb Rosbergnél, ám közepes gumin.

Az ESPN csatorna megkérdezte Ricciardot, mit gondol a Mercedes 2016 szezonkezdetéről, Ricciardo elmondta: ” Tavaly megcsinálták, megbízhatóságuk nagyon jó volt, és most is megvan minden erő a győzelmekhez,mi csak futottunk utánnuk asaját tudásunk szerint! ” Nyilván idén is remekelnek, hiszen jó helyen vannak, és megint sikerek várnak rájuk.

“Én 100 százalék nem lennék meglepve, hanem csak Melbourne-ben, de az első négy versenyen is élen végeznének.

“Biztos, hogy mindenki szeretné látni a versenytársait ahogy küzdenek, vagy szeretné látni, hogy közel kerül hozzájuk, de az én szememben ők nem igazán a versenytársaink, most nem vagyunk egy szintjén, legalábbis az első néhány versenyen , így még csak nem is nézem őket. Remélhetőleg a szezon folyamán ez változni fog. “

Ricciardo reméli a Red Bull is elég jó lesz, és legalább az első hét helyre várja a csapatot az Ausztráliai nagydíjjon.

“A Mercedes és a Ferrari csapat van legközelebb a céljaikhoz jelen pillanatban, tehát ők az első négy helyen, majd Williams ötödik és a hatodik, ésmi a Williams körül vagyunk”.

Szólj hozzá!