Diadal és fájdalom, a két érzés egyszerre jött Serena Williams számára

serena williams

“Van egy dolog,” mondta egy interjúban vasárnap. “Nekem nincs kilépés- gombom. Hiába nyomkodja a Control-Alt-kilépést gombjaimat. Az ablak nyitva marad. Nem tudom, mikor kell abbahagyni. Nézd, itt vagyok, 33 évesen, és még játszom. “

Itt van, és selejtezőt kel vívnia Argentínáért, röviddel miután megnyerte 19. Grand Slam címét, az Australian Opent.

Bár Williams kuncogva mondta , hogy kérte családját és támogatóit, hogy saját egészsége érdekében fékezzék kissé, egy éjszakai Melbourne-i járattal Los Angelesbe repült néhány óra jótékonysági munkára, majd egy másik éjszakai járattal repült is tovább.

Uticél: Buenos Aires, ahol, szombaton és vasárnap második divíziós Fed Kupa mérkőzést vív az USA Argentína ellen . Része lesz egy igencsak erős csapatnak, tervek szerint a nővére Venus, Varvara Lepchenko és a feltörekvő 19, éves csillag, Madison Keys(20. a rangsorban az Australian Open után) társaságában.

Mindent megtesz a Fed Kupa győzelemért, hiszen, mint mondja, élvezi ha hazájáért játszik. Hogy jogosult legyen a 2016-os Rio de Janeiro-i olimpiai szereplésre, játszania kel a Nemzetközi Tenisz Szövetség éves csapatversenyén.

A játékosok, és a WTA vezetésének ellenzése sem tántorította el a nemzetközi szövetséget, hogy emelje az olimpiai csapatba való bekerülés követelményeit. A játékosoknak most háromszor kel a nemzeti csapatban részvenniük, a négyéves olimpiai ciklus alatt, legalább egy nevezéssel 2015-ben vagy 2016-ban.

Ez lesz Williams második Fed Kupa szereplése ebben a ciklusban. Reméli karierje csúcspontja 35. születésnapján lesz, amikor Brazíliába megvédheti nővérével, az olimpiai páros címét.

“A célom mindig is Rio” mondta.

A kérdés az, hogy tud-e tartósan jó eredményeket elérni, vagy a Melbourne-ben tapasztalt kisebb hátfájás kiújul.

“Tudtam, hogy a szezon első hónapja nagyon nehéz lesz, de aztán, tudod, könnyebb szakasz következik,” mondta Williams. “Megyek Dubaiba, több hét pihenés után. Azt csak két salakos verseny követi, majd a francia nyílt torna. Húzós lesz ebben a hónapban, aztán viszont minden rendben lesz. És ha nyersz, akkor minden könnyebbnek látszik. ”

Csak három győzelem hiányzik, hogy beállítsa Steffi Graf Open-korszak rekordját, 22 Grand Slam tornát, és ötre Margaret Court abszolút 24-es rekordjához.

“Meg kell tartania motivációs szintjét, fittségét” mondja edzője Patrick Mouratoglou , amikor megkérdezték. “Ha így folytatja, elég hosszú karrierje lesz,és még javíthat is eredményein”.

Nemcsak a rekordok megdöntése a cél, motivációs tényező az ifjú generáció feltűnése, pl a 21-éves spanyol Garbiñe Muguruza.

“Amikor a francia tornán vesztettem ellene, nos, annyira utáltam, utáltam ,” mondta Williams. “De bármennyire is utáltam, szükségem volt rá, és jobban lettem. Szóval, köszönöm. ”

De célja, hogy a nagyobb kudarcok előtt, időben visszavonul. Egészségügyi problémák is mutatkoztak az utolsó néhány hónapban, ideérve a múltévi Wimbledoni páros során történteket. Akkor sokan gyógyszerre gyanakodtak, de ő azt állította, hogy a tettes egy vírus.

“Én csak nagyon beteg voltam, és ez minden, amit mondani tudok,” mondta Williams. “Nagyon rossz érzés, ha valaki azt mondja nekem, hogy hagyjam abba. Én elmondom mindenkinek, hogy “Figyelj, ha beteg vagyok, ne bánts, inkább ölelj meg, hadd múljon el. “”

Azt mondta, tavaly szeptemberben volt egy hasonló eset Wuhanban, Kínában, amikor Alizé Cornet, vírusos megbetegedésre hivatkozva visszavonult az egyéni második körében.

” Egy csomó tesztet végeztek ősszel, kiderítendő hogy miért vagyok állandóan beteg és szédülök, és úgy éreztem, hogy mindjárt elájulok,” mondta. “Szedek néhány új vitamint, és azóta jól vagyok.”

Szólj hozzá!