Djokovic simán továbbjutott Monte Carloban

tennis

Narancssárga pólót viselve – nagyjából ugyanolyan színűt, mint a festői Centre Court, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Földközi-tengerre, a 2013-as bajnok nagyszerü játékkal, 6-1 6-4 re megnyerte a kétszettes mérkőzést.

A 27 éves szerb átszáguldott át az első öt adogatáson, Ramos-Vinolas tanusitott ugyan némi ellenállást, de az csak „egy hasznos edzésnek” bizonyult a jövő hónapban kezdödő francia Grand Slam tornára.

Kristálytiszta kék ég alatt, Djokovic, aki már megnyerte az Indian Wells és Miami keménypályás tornákat, a második szettben emelte a játékszintet, és egy rövid szünetet kóvetően, amikor fellocsolták a pályát, símán szerezte meg a győzelmet.

Mellett tiszta kék ég Djokovic, aki megnyerte back-to-back salakos címeket Indian Wells és Miami, felemelte a szintet felénél a második szett után egy rövid szünetet, hogy a bíróság locsolni, és elsétált a győzelemhez.

Ez egy jó napnak bizonyult tóbb francia játékos számára is. Gilles Simon, Jo-Wilfried Tsonga és Gael Monfils csodálatos időjárási körülmények között nyertek.

Simon a monacói Benjamin Balleret- et verte 6-4, 6-2, míg a 11. helyre kiemelt Tsonga ugyanilyen könnyen, semmitől sem zavartattva a német Jan-Lennard Struff- ot.

Monfils örömmel nyugtázta, hogy kemény három szettes, az orosz Andrey Kuznyecov felett aratott győzelme során nem voltak egégészségügyi problémái, hiszen a Miami Masters- en megsérült, és kénytelen volt feladni a Tomas Berdych elleni mérkőzést.

“This year, I feel okay.”

“Boldog voltam, ahogy egy pár nappal ezelőtt teljesítettem. Boldog voltam, ahogy ma teljesítettem” nyilatkozta Monfils, 4-6 6-3 6-4 yőzelme után az újságíróknak. “Nagyon meglepődtem.

“Minden évben elvesztem a szoros mérkőzéseket, 6 4, 7 6, három szettben, mert amikor idejövök, már nem bízok eléggé magamban, és többé-kevésbé sérült is vagyok minden alkalommal.

“Ebben az évben, úgy érzem, minden rendben van.”

Rafa Nadal, megpróbál visszanyerni némi önbizalmat, hiszen ezt a tornát egy 2005-től kezdődően nyolcszór nyerte meg egymásután. Az európai salakos teniszpálya szezont szerdán, a francia szabadkártyás Lucas Pouille ellen kezdi, aki az osztrák Dominic Thiem- et ütótte el a továbbjutástól.

A címvédő Stanislas Wawrinka is szerdán kezd, méghozzá a svájci Roger Federer ellen.

Szólj hozzá!