Döntetlent játszottak Dárdaiék a Bayernnel

Döntetlent játszottak Dárdaiék a Bayernnel

Komoly kihívást jelent a többfrontos helytállás a münchenieknek

A Hertha a tavalyi év remek teljesítményének köszönhetően ebben a szezonban a Bundesliga és a német kupa mellett az EL-ben is vitézkedik, ami viszont fokozott terhelést ró Dárdai mester csapatára. Ebben az évben egyelőre eléggé vegyes teljesítményt produkált a magyar edző vezette berlini alakulat. Nagyobb zakóba ugyan egyszer sem szaladtak bele, viszont a bosszantó pontvesztések többször is jelezték, hogy eléggé hullámzó a gárda teljesítménye. A Hertha-nak a többfrontos helytállás egyelőre még komoly kihívást jelent, de remélhetőleg a berlini legények mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a tavaly szezonhoz hasonlóan jó pozíciót érjenek el a tabellán. Erre minden esélyük megvan, hiszen a vetélytársaik sem mindig brillíroznak.

A Bayernnél sincs manapság kolbászból a kerítés

Az, hogy egy Bayern München beleszaladjon egy 3 gólos vereségbe igencsak meglepő még annak tudatában is, hogy nem egy másodosztályú csapat, hanem a PSG ellen esett meg ez a „szégyen”, ráadásul a BL-ben. A bajorok vezetősége nem is nagyon cifrázta a dolgot, és egyből útilaput kötöttek a csapatot nagyjából egy éve vezető Carlo Ancelotti talpára. Az olasz mesterről az a hír járta a müncheni gárda berkein belül, hogy a vezetőséggel amúgy sem a legjobb a kapcsolata, ráadásul jó pár alapemberével is sikerült összerúgnia a port. Egy szó mint száz a berlini meccs előtt a csillagok állása egyik gárdának sem mutatott semmi jót.

Ennek ellenére meglepően jó iramú volt a találkozó. Az edzőváltáson átesett bajorok (némi bíró segédlettel) kétgólos előnnyel mentek az első játékrész végén az öltözőbe. Dárdai Paliék azonban nem adták fel, és a második játékrészben kétszer is megzörgették a Bundesliga nagyágyújának számító sztárcsapat kapujának hálóját. Így igazságos, 2:2 végeredménnyel zárult a meccs, viszont ennek ellenére a Hertha még így is csak a tabella 10. helyéről várhatja a folytatást. Ami a Bayernt illeti, idén is esélyes a bajnoki cím megnyerésére – mint ahogyan szinte minden évben -, viszont ehhez az eddig fordulókban mutatott játéknál többet kell nyújtaniuk, hiszen több trónkövetelő is ott liheg a nyakukon.

Szólj hozzá!