Edzője szerint Donaire meggyőzően fogja verni Bedákot

Edzője szerint Donaire meggyőzően fogja verni Bedákot

Donaire édesapja – és egyben edzője is – úgy nyilatkozott, hogy érzése szerint fia meggyőzően fogja verni Bedákot.

Nonito “A filippínó Villanás” Donaire Jr. apja, aki edzője is egyben, elég bizalmatérez fia iránt, és hiszi, hogy meggyőző győzelmet arat az első címvédő meccsén, kihívója a magyar Bedák Zsolt.

A külföldi sajtóban megjelent hírek szerint egyre biztosabbnak tűnik, hogy április 23-án, Manilában a “Filippínó Villanás”, azaz Nonito Donaire Bedák Zsolt ellen védheti meg a WBO kispehelysúlyú övét. Az első számú jelölt, Evgeny Gradovich április 9-én a Pacquiao vs. Bradley gála felvezető programjában, a veretlen feltörekvő Oscar Valdez ellen húz kesztyűt, így értelemszerűen nem vállalja a Donaire elleni megmérettetést.

„Biztos vagyok benne, hogy Jun Jun meggyőző sikert fog aratni. Úgy hiszem a kiütés is össze fog jönni, hiszen a fiam a kategória legjobb bunyósa. A KO jönni fog, amikor jönnie kell, ezért nagy hangsúlyt fektetünk majd az időzítésre. Megnéztem néhány meccsét a Youtube-on, de nem volt ismerős Bedák. Kemény, verekedős srác, de a magasságelőny Nonitonál lesz. A fiam magasabb és gyorsabb lesz nála.”

“Ha a KO jön, hát jön. Majd csak várni kell a jó időzítésre, “tette hozzá. Donaire Jr., akinek 36-3 a győzelem-vereség mérlege, 23 kiütéses győzelemmel, jelenleg Manilában tartózkodik. Átvenni készül a Fülöp-szigeteki sportujságirók szövetségének (PSA) Az év sportolója díjat február 13-án, a One Esplanadeban, Pasay városában.

Elmondta azt is, hogy a változtattak az edzésterven és a helyszíneken, hiszen február közepén visszatés az USA- ba, hogy folytassa az ezdéseket és a kondicionálást mielőtt visszatérne Manilaba, nagy valószínűséggel március végén, és itt fogja zárni az edzéseket.

“Nem tudok semmi konkrétat sem mondani a manilai érkezésemet illetöen, mert Nonito visszamegy az Egyesült Államokba, miután részt vett a PSA díjátadásának ceremoniáján.”

“Még mindig nem vagyok biztos benne, mikor megyünk Manilában, ahol egyhetes programmal fogjuk zárni az edzéstervet. Ez egy nyolc hetes edzés, de nem vagyok biztos benne, hogy hány napig maradunk az Egyesült Államokban, és mikor érkezünk Manilába. “

A 32 éves Bedak eredmény statisztikája: 25-1 nyolc kiütéssel.

“Én csak a youtube- on láttam meccselni, nem ismerem igazán (Bedak). Ő egy harcos tipus és kemény, de előny vele szemben Nonito magassága, és gyorsabb is nála, “tette hozzá Nonito Sr.

A 33 éves Donaire Jr egyhangú pontozásos győzelmet aratott a mexikói Cesar Juarez felett, még tavaly december 11. én, Puerto Rico- ban és megszerezte a WBO harmatsúlyú szuper övet.

Szólj hozzá!