Edzőváltás a Mezőkövesdnél: Radványi Miklós veszi át a stafétát

Radványi Miklós veszi át a stafétát

A Mezőkövesd csapata jelenleg 35 ponttal az NB1-es tabella 8. helyén áll, ami önmagában véve nem adna még okot az edzőváltásra, viszont ha ehhez a csapat harmatgyenge teljesítményét is hozzávesszük, akkor azért már más a helyzet. Nyilván a vezetőség is azon a véleményen van, hogy a jelenlegi kerttel sokkal jobb eredményt is el lehetne érni, így ez lehet az oka annak, hogy érzékeny búcsút vettek Szivics mestertől.

Néhány fontos tény Radványi Miklósról

A 48 éves úriember Dunaszerdahelyen látta meg a napvilágot. Több etapban is vezette a FC DAC csapatát korábban: 2010-2011 között, illetve 2012-215 között, és összességében 88 találkozón irányított a kispadról a „fiait”. Azt is érdemes azért megemlíteni róla, hogy az SK Senec és a KFC Komárno csapatánál is edzősödött, sőt még cseh honban is megfordult, ahol a Frydek-Místek gárdáját irányította. A derék mester akkor került kellemetlen helyzetbe, amikor az utolsó munkaadója, azaz a szlovák élvonalban vitézkedő Spartak Myjava – csak a jó ég tudja pontosan miért – visszalépett a bajnokságban való indulástól, ami miatt ő szó szerint munkanélkülivé vált. Szerencsére a Mezőkövesd vezetőségénél úgy vélték, hogy Radványi Miklós jelentheti a gyógyírt a csapat problémájára, ezért nemrégiben „lecsaptak” rá, és ha hinni lehet a madarak csiripelésének, akkor mindenben meg is egyeztek vele.

Mezőkövesd: 1 pontra a kiesőhelytől

Kétségtelen, hogy az utóbbi hetek kellemetlen kudarcai komoly nyomot hagytak a mezőkövesdi játékosokban, ami igen nehéz feladat elé állítja az új edzőt. Valahogy lelket kell öntenie beléjük, helyre kell állítani a megtépázott önbizalmukat, meg persze az sem ártana, ha sikerülne kellően motiválni őket. Szerencsére néhányukat Radványi Miklós személyesen is ismeri, sőt, például Hudák Dáviddal a DAC-nál korábban már dolgozott is együtt. Ettől függetlenül komoly megmérettetés vár a 40-es évei végét taposó trénerre, hiszen a következő meccsig már csak minimális idő van a felkészülésre. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Mezőkövesd csupán egy ponttal előzi meg a tabellán a kieső helyen álló Debrecent, így a bajnokság vége előtt négy fordulóval igencsak oda kell majd tenniük magukat Radványi újdonsült tanítványainak, ha nem szeretnék a következő szezon az NBII-ben kezdeni…

Szólj hozzá!