Ég veletek U17-es Eb remények

Ég veletek U17-es Eb remények

A két válogatott tökéletesen fel tudott készülni a mérkőzést megelőzően egymásból, ami a mutatott játékon is igencsak meglátszott. A két U17-es csapat korábban már egy edzőmeccsen megmérkőzött egymással, így mindkét oldalon tökéletesen tisztában voltak a másik fél erősségeivel és gyengeségeivel is. Már a mérkőzés elején érezni lehetett, hogy itt bizony nem számíthatunk gólzáporra, mivel mindkét gárda jól felépített stratégiával vonult ki a zöld gyepre. A mieink jól megszervezték ugyan a saját játékukat, de valahogy az utolsó passzoknál, a kapu előtt mindig becsúszott egy-egy bosszantó hiba, így nem sikerült rést találni a precízen működő török védelmen.

Gólt azt rúgtunk, csak sajnos a saját kapunkba…

Az első játékrész derekán a török gárda szöglethez jutott. A kipattanó labdára vehemensen rávetették magukat a magyar védők és gyakorlatilag a török csapat egésze is – a kapusukat leszámítva -, majd Hasan Adigüzel keresztbe ellőtte a bőrt a kapunk előtt. Atalay Babacan elől, aki „ajtó-ablak” ziccerbe került volna, Csonka András próbált meg tisztázni, azonban olyan szerencsétlenül ért bele a labdába, hogy az a magyar kapuban kötött ki.

Magyar mezőnyfölény és török időhúzás

A mieinket a bekapott gól kissé kizökkentette, azonban a második félidőre összekapták magukat, és újult erővel vetették bele magukat a küzdelembe. A magyar csapat egésze odatette magát, azonban ezúttal nem tudták azt a teljesítményt nyújtani, mint a korábbi meccseken, és a kiugró teljesítményeknek is híján voltunk. Persze a törökök azt tették, ami a nagy könyvben is írva van: amennyire tudták tördelték a játékot, húzták az időt, és kisebb-nagyobb taktikai szabálytalanságokkal borzolták a magyar fiatalok idegeit.

A mérkőzés utolsó tíz percére még egy lapáttal rátettek a fiaink, ám ez is kevésnek bizonyult az összehangoltan működő török védelemmel szemben. Az ellenfelünk csapatának tagjai profikat megszégyenítő módon tartották a labdát, ráadásul még Fortuna is ellnünk fordult, mert a mérkőzést vezető Donatas bíró ténykedését finoman szólva sem lehetett pártatlannak nevezni. A meccs végéig az eredmény nem változott, így sajnos az ifjoncaik elvesztették az esélyt az Eb megnyerésére.

Szólj hozzá!