Egész jó hétvégét zártak csapatunk alapemberei

Egész jó hétvégét

A Portugália elleni március 25-i sorsdöntő összecsapás egyre jobban közeleg, így aztán egyáltalán nem mindegy, hogy milyen formában vonul ki a pályára a magyar nemzeti tizenegy. Ahhoz, hogy reális esélyünk maradhasson a továbbjutásra, legalább egy pontot el kéne hoznunk Liszabonból, viszont biztos, hogy ehhez Cristiano Ronaldoék nem fognak asszisztálni. Bizakodásra adhat okot, hogy csapatunk húzóemberei kimondottan jó hétvégét tudhatnak maguk mögött, és ha sikerül átmenteniük a VB selejtezőre a jó formájukat, akkor azért lehet némi keresnivalónk a meccsen.

Így kell ezt fiúk!

Úgy tűnik Szalai Ádám (29) végre tényleg megtalálta a góllövő cipőjét! A hétvégén kétszer is bevette az Ingolstadt kapuját a Hoffenheim csatára, aki ráadásul az egész meccsen parádés teljesítményt nyújtott. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs (30), ezúttal szabadrúgásból volt eredményes, és a tőle megszokott rafinált módon varrta be a labdát az al-Ittihad Kalba kapujába. Nemzeti tizenegyünk „motorja” emellett még egy gólpasszt is adott a 4-3-ra megnyert mérkőzésen többször is megcsillogtatta kiváló „karmesteri” képességeit. A hazai bajnokságban a Ferencváros csapatát erősítő Gera Zoltán (37), ezúttal az Újpest elleni rangadón volt idegenben eredményes, és a zöld-fehérek neki köszönhetően hozták az igencsak parázs hangulatú mérkőzést.

Vajon mire lesz ez elég az Eb győztes ellen?

Az 1986-os Labdarúgó VB kudarc óta sokan vélekednek úgy, hogy a mindenkori magyar válogatott egyik legnagyobb problémája az, hogy nemzetünk legjobbjainak egész egyszerűen nincs elég önbizalmuk, így emiatt nem képesek tétmeccseken azt a teljesítményt nyújtani, ami a tudásuk alapján elvárható lenne. Tény, hogy erre az Eb kijutással és az ott nyújtott remek teljesítménnyel rácáfoltak Bernd Strock (54) tanítványai, viszont azóta finoman szólva sem brillíroznak a srácok, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Feröer elleni „kötelezőt” is csak 0-0-ás döntetlennel tudták hozni. Portugália ellen nem csak a góllövő cipőt, hanem a gatyát is igencsak erősen fel kell kötnünk ahhoz, hogy végül emelt fővel vonulhassunk le a zöld gyepről. Bernd Strock-nak valahogy muszáj lesz rendet rakni a fejekben, és ismét elhitetni a srácokkal, hogy igenis képesek felnőni a feladathoz. Ehhez jó alapot adhat, a hétvégén mutatott remek forma, amiből ha csapatunk alapemberi erőt merítenek, még akár az is megtörténhet, hogy sporttörténelmet írva, lefocizzák a portugálokat a pályáról. Persze azért ha a realitás talaján maradunk, már az egy pont megszerzése is olyan teljesítmény lenne, ami biztos, hogy újra felrázná a haza focirajongókat és elérhető közelségbe hozná a VB kijutást.

Szólj hozzá!