Élsportolók magukról – Geoffrey Kipsang KAMWOROR

Élsportolók magukról - Geoffrey Kipsang KAMWOROR

Geoffrey Kamworor a világ egyik legsokoldalúbb futója, a 2014-es IAAF World Félmaraton bajnokságon, valamint a 2015 IAAF Cross Country világbajnokságon nyert aranyérmet, valamint 2015 nyarán ezüstérmet a pekingi 10,000m IAAF VB-n.

Legfontosabb eredmény

Büszke vagyok az összes nyert éremre, de őszintén hiszem, hogy az én legnagyobb sikereim még csak esután következnek.

Én nagyon várom, hogy futhassak a Rio olimpia 10,000m távján, és utánna talán a a 2020-asTokyo játékokon nyerni egy olimpiai aranyérmet – ez egy álom számomra.

A legjobb szám vagy helyszín

A kenyai csapat tagjaként versenyezni a jövő évi olimpiai játékokon nagy megtiszteltetés. Az összes stadion közül, ahol futottam kedvencem a Madárfészek stadion Pekingben. Nagy volt a nézőszám és a hangulat is nagyon jó volt.

Legjobb barát az atléták közül

Eliud Kipchoge (a 2015- ös londoni és berlini maraton győztes). Mi már tíz éve ismerjük egymást, és öt évet eggyüt edzettem Eliuddal, és ő mindig ott van nekem. Különféle témákban beszélgetünk. Ő boldog, ha megosszthatja velem futó tapasztalatait, de tanácsokat ad az atlétikán kïvül más dolgokban is.

A legjobb kapott edzői tanács

Ez az én edzőmtől, Patrick Sangtól származik, aki azt mondja: “semmi sem lehetetlen” Ő nagyon jól tervezi az edzéseket, mindig egy adott versenyre kiélezve, és mindig azt mondja, a jövőm fényes, és még több győzelem fog jönni.

Legnagyobb rivális

Nincs egy bizonyos legnagyobb rivális sportoló. Minden sportoló az ellenfelem, és úgy tekintek az összesre, mint egy kihívásra, biztos vagyok benne,hogy ők is annak tartanak engem.

Legnagyobb csalódás

Én nagyon szerencsésnek tudhatom magam, hogy eddig még nem volt nagy csalódásom az atlétikai karrierem során. Én még soha nem futottam nagyon rossz eredményt, és soha nem volt semmilyen komoly sérülésem sem. Én mindig egészségesen állhattam rajthoz, és mindig élveztem a futást és ezért hálát adok Istennek.

Legjobb sportoló akit valaha látott

Azt mondanám, hogy az én edzőpartnerem, Eliud Kipchoge. Ő sok nagy versenyen nyert, de első kézből láthatom, milyen keményen edz, és mennyire elszánt. Idei berlini győzelme nagyon inspiráló. Szeretem győzni látni, gratuláltam neki a győzelem után, és mondtam neki, hogy milyen nagyszerü munkát csinált.

Legnagyobb atlétikán kívüli eredmény

Ez összefügg egy kicsit az atlétikával, hiszen a dolog, amire a legbüszkébb vagyok a futóteknikám. Szeretek olvasni történeteket, hogyan kell nyerni, hogyan kell edzeni és a csapatmunkáról. Folyamatosan szeretem bővíteni tudásom. Olvastam olyan legendákról, mint Haile Gebrselassie és Paul Tergat. Ezek nagyon inspiráló történetek.

Legnagyobb kényeztetés

A futás. Én futottam oly sok éven át, és ez annyi mindent adott nekem az életemben. Abban is segített, hogy fitt és egészséges maradjak.

Szólj hozzá!