Fantasztikus teljesítmény nyújtott Késely Ajna junior úszó EB-n

Késely Ajna

Jó hír azok számára, akik egy fikarcnyit is aggódtak a magyar úszósport jövője miatt, azaz hogy mi lesz majd később a Hosszú Katinka, Cseh Laci, Gyurta Dani nevével fémjelzet éra után, hogy olyan tehetségeket tud felmutatni a nemzetei sikersportágunk utánpótlás szekciója, akik egész elképesztő tehetséggel rendelkeznek. Juinor úszóink közül megkülönböztetett figyelmet érdemel Késely Ajna, aki olyan hihetetlen teljesítményt nyújtott a netanyai junior úszó EB-n, ami még hosszú időn keresztül beszédtéma lesz a sportág berkein belül. Ebben a fiatal hölgyben szó szerint minden megvan, ami ahhoz kell, hogy Hosszú Katinkához és Egerszegi Krisztinához hasonlóan világsztár válhasson belőle: tehetség, a sport iránti alázat, óriási küzdőszellem -, hogy csak néhányat emeljünk ki a számos előnyős tulajdonsága közül.

Ez történt dióhájban Ajnaval az Izraelben megtartott EB-n

A budapesti úszólány Izraelben szinte minden versenyszámban rajthoz áll, amiben csak indulni lehetetett. Belegondolni sem mer az ember, hogy mekkora fizikális és mentális terhelést róhat rá mindez, egy csupán 15 éves életkorú fiatal nőre. Azt, hogy ő minden téren „állta a sarat”, mi sem bizonyítja fényesebben, minthogy összességben hat elsőséget gyűjtött be, így válva teljesen megérdemelten verseny abszolút szupersztárjává. Ráadásul nem csak egyéni számokban, hanem a vegyes nemű gyorsváltóban és női gyorsváltóban is részt vett az egy éve már olimpiai 6. helyet is begyűjtő magyar tehetség.

Vessünk egy pillantást a statisztikára is

Kezdjük először is azzal az „aprósággal”, hogy a magyar úszósport legújabb üdvöskéje, nem kímélve magát 200, 400, 800, és 1500 méteren is indult. A 800 méteres versenynél a mezőny többi tagja még azt sem tudta, hogy „merre van az arra”, amikor Ajna a korábbi EB-csúcsot nyugdíjazva befutott az első helyre. Ezt követően 400-on, majd, 200-on is megnyerte az aranyérmet (ráadásul itt a korosztályos versenyrekordot is beállította), majd következett az 1500-as szám, amiben szintén nem akadt olyan ellenfél, aki csak egy kicsit is képes lett volna megnehezíteni a magyar lány dolgát. Ezt követően a 4×100-as vegyes nemű gyorsváltóban, sőt még a 4×200-as női gyorsváltóban indulva is diadalmaskodott, azaz összességében nem kevesebb, mint 6 elsőséget szerezett meg!

Szólj hozzá!