Fogadási tipp: Lengyel Kupa / Slask Wroclaw VS Legia Warszawa

slask legia

Annak ellenére, hogy az egyik legfontosabb játékosa, Sebastian Mila a tél folyamán eligazolt, a Slask Wroclaw játékosai igencsak optimisták a közelgő Lengyel Kupabeli, Legia Warsaw mérkőzés elött. “Nehéz lesz a Legianak nyerni Slask ellen. Minden a mi javunkra – a játékosok, a motiváció, csapatszellem. Mi nem félünk senkitől. Szembe kell néznünk a Legiával, és össze szeretnénk zúzni őket a mi stadionunkban. Mi vagyunk a jobb csapat, “mondta a csatár, Marco Paixao. Az edző, Tadeusz Pawlowski is megosztotta gondolatait: “Nagyon boldog vagyok, hogy már az elején ilyen nehéz ellenfelet kaptunk. Boldog vagyok, hogy újra itt vagyunk a pályán. Keményen dolgoztunk, és elégedett vagyok a fáradságos munkával, amit a csapat elvégzett. A Lengyel Kupa a legrövidebb út az európai kupákba, és ennek tudatában vagyunk. Azonban ne feledjük, hogy két nappal később bajnokin, szembe kell néznünk a Cracovia [valójában ez a bajnoki három nappal később kerül megrendezésre] csapatával. Meg kell találni a megfelelő csapatot mindkét mérkőzésre, bölcsen kel összeállítani a csapatot. Két emberünk játéka kérdéses, de jó hír számomra, hogy sok jó játékos közül tudok válogatni a középpályán és a középhátvédek között. A tavalyi évhez hasonlóan fogunk játszani, amikor is jó eredményeink voltak, így nem volt ok a változtatásra. “Szóval, ahogy már korábban is említettem a legnagyobb csapást a lengyel válogatott középpályás, Sebastian Mila távozása okozza. A Slask-hoz aláírt egy pár játékos, a legnagyobb figyelmet Peter Grajciar érdemli, akinek feladata lesz Mila pótlása. “Ő egy minőségi játékos, biztos vagyok benne, hogy segíthet nekünk. Fizikailag egyre jobb lesz, és ő egyre magabiztosabb. A klubváltás kihívást jelent minden játékosnak. Én ismerem őt, ő egy erős karakter, aki segíteni tud, ” mondta Pawlowski.

A Legia Warsaw megtartotta legjobb játékosait a téli időszakban. Azonban az egyik legfontosabb labdarúgók, Ondrej Duda, az egyik barátságos mérkőzésen megsérült, és ő továbbra is kénytelen kihagyni a mérkőzéseket. De rajta kívül, a csapatban mindenki egészséges. A Legiahoz igazolt három játékos: Furman, Maslowski és Malarz. “Boldog vagyok ezekkel az erősítésekkel,” mondta Henning Berg, a Legia edzője.

 

Mindkét csapat igencsak erős kezdősorral indít. Bár a Slask, Pawlowski irányítása alatt jól szerepel otthon, talán a vendégcsapat a favorit.Érdemes megjegyezni, hogy mindkét csapat 6-szor nyert Lengyel Kupát, de a Slask soha nem verteki a Legiát az említett versenyeken (Slask egyetlen mérkőzést nyert, 2013-ban, de egyébként kiestek).

 

Valószínű kezdőcsapatok:

Slask: Pawełek; Zielinski, Celeban, Pawelec, Dudu; Droppa, Holota, F. Paixao Grajciar, Pich; M. Paixao

Legia: Kuciak; Broz, Dossa, Rzezniczak, Guillerme; Jodlowiec, Vrdoljak, Zyro, Kucharczyk; Radovic, Sa

Szólj hozzá!