Fogadási tippek: Afrikai Nemzetek Kupája: Egyenlítői Guinea VS Ghána

Ghana Nemzeti Valogatott: Egy nagyon erős csapat

ghana guinea

Ghána az Egyenlítői-Guinea csapatát fogadja a Nuevo Estadio de Malabo- ban, az Afrika Nemzetek Kupája – elődöntőbe.

Nem kétséges, a “Balak Stars” egy nagyon erős csapat. A C-csoportban az 1. helyen végeztek, két győzelem és egy vereséggel. Igaz, elég szerencsétlenül indult számukra a torna. Legyőzte őket Szenegál csapata (1: 2). Azonban hamar javitottak, két győzelem, Algéria ellen (1: 0) és Dél-Afrika ellen (1: 2). Szóval, nagyszerű munkát végeztek a csoportkörben. Azután, Guinea elleni mérkőzésen, egy nagyon meggyőző eredménnyel (3: 0) nyertek. El kell ismerni, hogy az egész mérkőzés alatt nagyon domináns volt a csapat. A kulcsszereplő játékos, Atsu (kétszer volt eredményes). Christian Atsu Twas hosszabb időt töltött a Rio Ave, Chelsea, Vitesse (28 játékok) csapatoknál, majd kölcsönben volt az Evertonnál (3 mérkőzés). A kapitány, Gyan jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben van leszerződtettve. Másrészt, a csatár Kwesi Appiah jelenleg a Cambridge United (Anglia Második Liga)csapatánál, kölcsönben a Crystal Palace-tól. Szóval, Ghana egy nagyon érdekes csapat, amely nem rendelkezik nagy sztárokkal ugyan, de mint csapat kiválló. Az edző, Avram Grant nagyon visszafogott. Mindenesetre, ezen a meccsen győzni akarnak. Ha győznek, a döntőben Elefántcsontpart vagy a Kongói Demokratikus Köztársaság várja majd őket. Elöszőr azonban nagy kihívás elött állnak, mérkőzés Egy. Guinea ellen.

Egyenlítői-Guinea Nemzeti Válogatott: A nagy meglepetés

Egy. Guinea egy nagyon kellemes meglepetés volt ezen a tornán. Kongó mögött a 2. helyen végeztek a csoportkőrben. Mind a három mérkőzésen veretlenek maradtak. Két döntetlen, Kongó (1: 1) és Burkina Faso (0: 0) ellen. Az utolsó, nagyon fontos mérkőzésen, győzelem Gabon (0: 2) ellen. Ezután a negyeddöntőben a nagyon erős Tunéziával kerültek össze. Ez volt az ” az idegek játéka”. Tunéziai csatár volt eredményes a 70. percben, és úgy tünt, a mérközés el van döntve. Azonban a mérkőzés végén a 92. percben, Balboa (büntetőből) visszahozta Egy. Guineát a játékba. Aztán jött a hosszabbítás. Balboa ismét betalált (102. perc), és ez már elég volt az elődöntőbe jutáshoz. Ez nagy sokk volt a tunéziaiaknak. Az edző, Becker nagyon elégedett lehet a csapata eredményével. Mindenesetre, ez a mérőzés nagy kihívás lesz Egy. Guinea számára. Szinte biztos, hogy megpróbálnak egy nagyon erős védekező stratégiát ebben a játékban.

Összegzés: Nagyon kis előny Ghána számára.

Végtére is egy nagyon izgalmas meccs következik. Mindkét fél igyekszik továbbra is veretlen maradni. Ghána a jobb csapat, ez nem kétséges. Másrészről, Egy. Guinea megkísérli, hogy egy erős ellenállást tanusítson. Persze, kicsi az esélye, hogy elkerülje a vereséget ezen a mérkőzésen. Mindenesetre, nagyon óvatos játék várható mindkét oldalról, talán nem több mint 2-3 góllal ezen a mérkőzésen.

Szólj hozzá!