Fogadási tippek: Lengyelország Kupa: Znicz Pruszkowban – Lech Poznan

Znicz Pruszkowban – Lech Poznan

pruszkow lech

A Znicz Pruszkow egy kis lengyel klub. Jelenleg a Lengyel 2. Ligában szerepel, ez a harmadik legmagasabb osztály a lengyel labdarúgásban. Az első kör után a csapat a 5. helyen áll a tabellán. Znicz jól teljesít otthon. Ők csak az első hazai mérkőzésüket vesztették el ebben a szezonban, még augusztusban (1: 2 Puszcza). A Stal Mielec elleni 1: 1 után nem kapott egyetlen gólt sem hazai pályán a bajnokságban (7 mérkőzés tiszta lappal). Most a Lengyel Kupa negyeddöntő ellső mérkőzésén a Lech Poznan csapatát fogadja. Eddig a Znicz, menetelésük során még nem kerúlt össze Ekstraklasa- beli csapattal. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy kivertek két felsőbb osztályú, 1. Liga- beli csapatot (Zaglebie Lubin és Termalica Bruk-Bet Nieciecza). A fő probléma az, hogy 2. Liga nem kezdődött még el, és a játék a Lech ellen lesz a Znicz első tétmérkőzése november óta. De érdemes megjegyezni, hogy az egyik barátságos meccsen legyőzték 1: 0 Jagiellonia Bialystok (Ekstraklasa) csapatát. A házigazdák természetesen tudják, hogy egyértelmű másodhegedüsök ebben a csatában. “Lech az egyik legnagyobb klub Lengyelországban. Annak ellenére, hogy nem nyert sok játékot az Ekstraklasa- ban, mindkét mérkőzés favorítjai. De nem adjuk fel, a végső sípszó előtt, a kupamérkőzések sok meglepetéssel szolgálnak, és mi azt akarjuk, hogy az egyik ez a mérkőzés legyen, “mondta Dariusz Banasik, a csapat edzője.

A Lech Poznan a harmadik helyezett az Ekstraklasa- ban. Lesz néhány változás a csapatban a kupamérkőzésre. Maciej Wilusz és Kebba Ceesay, nemrég felépültek sérülésekből, így várhatóan szerepelnek ezen a mérkőzésen. Szymon Drewniak is kap egy esélyt, hogy játsszon. “Biztos lesz egy pár változás, de ez nem jelenti azt, hogy mi egy egyszerű játékra készülünk. Készek vagyunk kemény csatát vívni. Célunk az, hogy egy jó eredményt és egy jó játékot nyújtsunk, “mondta az edző, Maciej Skorza. A játékosok is megosztották gondolataikat. “Mindenki tudja, milyen alacsonyabb osztályokbeli riválisok ellen játszani. Azok a csapatok mindent megtesznek, hogy meglepetést okozzanak. Az biztos, hogy mi vagyunk a favoritok ebben a párosításban és mi nyerni megyünk oda, “mondta Marcin Kaminski. “Feltételezem, hogy Znicz védekező taktikát fog játszani. Hamar meg kell szerezni az első gólt, akkor minden sokkal könnyebbé válik, “mondta Lukasz Tralka.

 

Az elmúlt néhány szezonban, a Lech Poznan csalódást okozott a Lengyel Kupában, 1. Liga-beli csapatok ütötték el a továbbjútástól, mint például az Olimpia Grudziadz vagy Miedz Legnica. Azonban most egy új edzőjük van, és 2. Liga- beli csapat az ellenfél, ezért a látogatók meglehetősen nagy esélyel nyerik a mérkőzést.

Szólj hozzá!