Fogadási tippek: Lengyelország Liga 1 / Lech Poznan – Jagiellonia Bialystok

lech jagiellonia

Az Ekstraklasa 3. helyezett, Lech Poznan egy igen érdekfeszítő mérkőzésre fogadja a második helyezett Jagiellonia Bialystok – ot. “Mi nem félünk a Jagiellonia- tól. Nagyon tiszteljük őket, igaz, hisz a közelmúltban nagyon jól teljesítettek. Nem lenne bölcs dolog, ha nem figyelnénk erre. De otthon játszunk, és azt akarjuk, hogy megtartsuk a 3 pontot. Ez egy nagy kihívás lesz. Remélem, jó minőségű játék lesz, ami a két csapat táblázatban elfoglalt helyét tekintve el is várható, “mondta a Poznan edzője, Maciej Skorza. A középpályás Darko Jevtic továbbra is a sérülése miatt pihen. Pár nappal ezelőtt Lech kényelmesen verte a Znicz Pruszkow együtesét a lengyel Kupában. A csatár Sadaev, a vártnál sokkal gyorsabban felépült. A 60. percben lépett pályára, és két gólt szerzett ebben a játékban. Azonban nem tudni, hogy marad- e a klubnál a következő szezonban is, hisz kölcsönben van a Terek- től. Poznannak mintegy 500 ezer eurót kellene fizetnie, hogy Sadaev a klubhoz igazoljon.

Jagiellonia Bialystok váratlanul jól szerepel ebben a szezonban. Nyáron néhány fontos első csapatbeli játékosa elhagyta a klubot, majd 2 vagy 3 hónap után, a legjobb játékosuk,a középpályás Dani Quintana is távozott. A Jagiellonia fő célja az volt, hogy a kiesést elkerülje, de most a csapat a második helyen áll. Különben is, az edző, Michal Probierz még mindig azt mondja, hogy fő céljuk az, hogy a bajnokság következő szezonjában is benn maradjanak. Ebben az évben a Jagiellonia végre elég jól teljesített mindkét idegenbeli meccsükön. A Bialystok-i csapat legyőzte a Legia Warszawa-t (3: 1) és a Slask Wroclaw- ot is (1: 0). Azonban a múlt hétvégén, saját rajongói elött kikaptak az átlagos Korona Kielce csapatától (1: 2). Most egy másik idegenbeli mérkőzés következik egy nagy klub ellen. “Most a Poznanhoz látogatunk, megvan a tennivalonk. Ha az elképzeléseink szerint játszunk, akkor biztos vagyok benne, hogy egy jó eredmény érünk el. Nem számít, hogy kik az ellenfeleink. Következetesen a mérkőzésre és magunkra kell koncentrálni. Mindig a lehető legjobban szeretnénk játszani. Mi nem gondolkodunk hosszú távú célokban, a legjobb megoldás az, hogy csak a közelgő játékra figyeljünk, “mondta a védő, Filip Modelski.

 Papíron a házigazdák a favoritok, de a Lech formája gyakran instabil. A Jagiellonia számára egy egész hét állt rendelkezésre, hogy felkészüljenek, míg a Lech a Lengyel Kupában játszott kedden. Mindkét csapat állt már egymással szemben korábban, ebben a szezonban, Poznanban, a lengyel Kupában. Akkor a Lech nyert 4: 2- re, hosszabítások után. A rendes játékidő 2: 2- re végződött.

Szólj hozzá!