Fogadási tippek, spanyol Copa Del Rey: RCD Espanyol – Athletic Bilbao

Athletic Bilbao vs RCD Espanyol

Az Espanyol jól teljesít ebben a szezonban, most megvan az esélyük, hogy bejussanak a Copa del Rey döntőbe. Ha a katalán klub sikeresen veszi ezt az akadályt, akkor automatikusan biztosítva a helyük az Európa Liga következő sorozatában, így ez egy nagyon fontos mérkőzés számukra. “Már alig várom a mérkőzést. Számunkra ez nem egy elődöntő, ez maga a döntő. Ez egy kulcsfontosságú mérkőzés, és mindent megteszünk, hogy számunkra kedvezően alakúljon a végeredmény. Tisztában vagyunk azzal, mennyire fontos ez a meccs. A San Mamés- i első mérkőzésén minőségi focit játszottunk. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de biztosak vagyunk benne, megvan a tudásunk, és, hogy 100% -ot fogunk nyújtani és bekerülünk a döntőbe. Magabiztosak vagyunk és nyugodtak, de ugyanakkor nagyon izgatottak is vagyunk, és lelkesek, “mondta a csatár, Christian Stuani. Az elmúlt napokban hosszabbitotta meg szerződését az Espanyol 2018- ig. “Mindig éreztem a támogatást, és hálás vagyok, hogy én is tagja vagyok e nagyszerű klubnak. Büszke vagyok arra, hogy viselhetem ezt a mezt, és játszhatok ebben a csapatban. A tárgyalások könnyűek voltak, kevesebb, mint két hónap alatt megállapodtunk, “mondta az uruguayi csatár. Teljes részvétel várható a Cornella- n, hiszen nincsenek sérültek.

Az Athletic Bilbao jó és rossz teljesítményekkel vegyesen „libikóka” formában van. Csütörtökön kiestek az Európa Ligából, miután otthon kikaptak a Torino ellen (2: 3). Azonban megnyerték a két utolsó La Liga mérkőzésüket, így a baszk csapat kényelmes helyzetben van a bajnokságban. Most itt az ideje, hogy a visszavágót játszák az Espanyol ellen. “A morál jelentősen növekedett a legutóbbi bajnokságbeli két győzelem után, és most a szerdai mérkőzésre összpontosítunk. Az Espanyol- nak tiszta szándékaik vannak. Mi keményen küzdöttünk azért, hogy az elődöntőbe kerüljünk, most megpróbálunk, hisz van rá esélyünk, bejutni a döntőbe. Mindkét csapat jól ismeri egymást. Az Espanyol- nak két nappal több ideje volt felkészülni a játékra, de mi erősen motiváltak vagyunk, “mondta a védő, Iraola. Az utolsó bajnoki mérkőzésen, az Eibar ellen megvolt az 500. szereplése a baszk csapat oldalán. “Elérni ezt a mérkőzésszámot, nos, ez volt az egyik célom ebben a szezonban, nagyon boldog vagyok,” mondta. Laporte nem szerepelt az utolsó bajnoki mérkőzésen, magas lázzal szenvedett, de van rá esély, hogy szerdán hadrafogható lesz. A szintén csatár, Aritz Aduriz- nak is akadtak egészségbeli gondjai. Iturraspe továbbra is partvonalon kívülre szorul, azonban a felépülése jól halad. Ő hiányozni fog a következő két bajnoki mérkőzésen is, de készen kell állnia arra, hogy a nemzetközi szünet után ujra játsszon.

 A házigazdákat tekintik favoritoknak, de ez nem lesz könnyű mérkőzés. Az Athletic- nak elég, ha legalább egy gólt szerez, de mindkét csapat játékában benne van a gólszerzés.

Szólj hozzá!