Forma 1 pletykarovat: Hamilton, Rosberg, Vettel, Alonso

Forma 1 pletykarovat: Hamilton, Rosberg, Vettel, Alonso

Hamilton egészen magába roskadt a verseny végén, hiszen egy biztos győzelemtől esett el Monacóban. Vettel megérti, mert neki is volt már része hasonlóban, például amikor a Koreai Nagydíj utolsó köreiben felrobbant a motorja 2010-ben. Így Fernando Alonso nyert, ami egy elég kemény pillanat volt a számára.

Nico Rosberg nem lepődött meg Bernie Ecclestone azon kijelentésén, mely szerint a csapattárs, Lewis Hamilton sokkal jobb képviselője a Forma-1-nek, ő pedig „csak ront az üzleten”. A német elfogadja a kereskedelmi jogok birtokosának véleményét, de csak emiatt nem fog megváltozni. (Telegraph)

Lewis Hamilton romantikus kapcsolatba került Kim Kardashian féltestvérével, Kendall Jenner-el. A 19 éves modell anyukája, Kris Jenner szerint, a pilóta tökéletesen illene lányához.

Miután Kendall Jenner eleget tett cannes-i kötelességeinek, felhúzták a horgonyt és végigbulizták a hétvégét a szerencsejáték fellegvárában. A hatalmas partiba még egy kis forma 1-es futam is belefért, ahol természetesen a Grand Prix-sztár Lewis Hamiltonnal is együtt fotózkodtak (Daily Mirror).

Renault’s director of operations Remi Taffin says his team will not give up on catching Mercedes and Ferrari. (Crash.net)

A Mercedes csapat összeül a gyárban, és alaposan kivizsgálják, hogyan vesztette el a Monacói Nagydíjjat Lewis Hamilton. (Daily Mail)

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene azon viccelődött, hogy Kimi Räikkönennek néhány “házi feladatot” kel adni, miután a Finn csak szenvedett az időmérőn. (Sky Sports)

A Renault üzemeltetési igazgatója, Remi Taffin szerint csapata nem adja fel a Mercedes és a Ferrari üldözését. (Crash.net)

Fernando Alonso azt mondja, hogy egy F1 pilóta ” egy kicsit színész” is kell legyen, ez egy alapvető tulajdonság. (Formula1.com)

Forma-1 főnök Bernie Ecclestone személyesen magyarázta Nico Rosbergnek, hogy miért a Mercedes-es csapattársa, Lewis Hamilton a jobb üzlet mint világbajnok. (formula1.com)

Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a csapat nem hagyja el azF1-et, annak ellenére, hogy vitáik vannak a Renault- val az általuk szállított motorról. (Autoweek)

A korábbi világbajnok és a Mercedes nem ügyvezető igazgatója Niki Lauda szerint a box döntése Lewis Hamilton győzelmébe került a Monaco Grand Prix-n és szerinte a hozott döntés “elfogadhatatlan”. (ESPN)

Hamilton hiányzott a Mercedes csoportfotózásról a Monacói Nagydíj után. (Daily Mail)

Kijut a kritikákból Max Verstappennek monacói balesete után. De miközben pár versenyzőtársa a tapasztalatlanságában rejlő veszélyekre figyelmeztet, vannak, akik megvédték a hollandot.

Meggyőzően kezdte élete első Forma–1-es idényét Max Verstappen, és bár sokáig Monte-Carlo utcáin is remekelt, a verseny hajrájában végül elkövette idei első igazán komoly hibáját. A 65. körben Romain Grosjeannal vívott nagy csatát, aki kopottabb gumija miatt jóval lassabb volt nála. A francia azonban jól védekezett – egészen a Saint Devote-kanyarig, ahol a 17 esztendős ellenfele egy késői fékezés miatt hátulról belerohant.

A Mercedes tanácsadója, Niki Lauda szerint igencsak veszélyes volt a baleset. „Hatalmas szerencséje volt, hogy nem történt semmi. Ez egy újonchiba volt, aminek nem szabadna megtörténnie. Félelmetes tempóval mennek, tényleg nagy szerencséje volt” – nyilatkozta (ESPN).

Verstappen mindazonáltal cseppet sem ijedt meg. „Nem néztem vissza sokszor a felvételeket, de valóban kemény volt a becsapódás. De nem, nem féltem. Ilyesmi megesik az autósportban” – fogalmazott a Telegraafnak. Majd elmondta, szerinte Grosjean sem volt vétlen a balesetben. „Azon a szakaszon már az előző körben is ugyanott fékeztem. Egyértelmű volt, hogy az előttem haladó sokkal hamarabb lépett a fékre. Amikor ennyire közel kerültök egymáshoz, nem tehetsz ilyesmit. Nem is számítottam rá, hogy fékezni fog. Próbáltam elkerülni őt, de nagyon meglepett.”

A kemény balesetet követően Verstappent több versenyzőtársa is rutintalansága miatt kritizálta. Grosjean mellett Felipe Massa is úgy vélekedett, ez vezetett a hibájához. „Ez azt bizonyítja, hogy a rutin még igenis számít. Örülhet, hogy nem sérült meg komolyabban” – elégedetlenkedett a brazil. Majd hozzátette, az FIA-nak is el kellene gondolkodnia azon, hogy valóban érdemes-e egy mindössze egy formaautós idényt teljesítő 17 esztendős fiú az F1-es szuperlicencre.

Massa honfitársa, Felipe Nasr ennyire messzire ugyan nem ment, ám ő sem kímélte Verstappent. „A baleset bizonyíték a tapasztalatlanságára” – nyilatkozta a Globónak a 22 esztendős újonc, aki kollégájával ellentétben már a GP2-ben is versenyzett Monacóban (Fox Sport).

Szólj hozzá!