Görbicz Anita bejelentette viszavonulását

Görbicz Anita

Sajnos a mieink elvéreztek a nyolcaddöntőben

A magyar csapat számára nem sok babér termett a németországi női kézilabda világbajnokságon. Őszintén szólva időnként úgy tűnt néhány mérkőzésen, hogy a mieink jóval a tudásszintjük alatt játszottak. Ezen, germán földön még az olyan rendkívül rutinos játékosok sem tudtak segíteni, mint például Görbicz Anita. Hazánk legjobbjai a Lipcsében megrendezett nyolcaddöntőben 29-26-os vereséget szenvedtek a brillírozó franciáktól. Mentségükre legyen mondva, hogy az olimpiai ezüstérmes francia csapat ellene csak igen keveseknek lett volna reális esélyük a győzelemre. Egy szó mint száz, a mieink kiestek, ami meglehet, hogy közvetett módon közrejátszott Görbitz döntésében is.

Kissé csalódottan nyilatkozott Görbicz Anita a kiesés után

Mivel a válogatottunk egyik alapemberének számító Görbitz Anitának az volt ezen a VB-n az elsődleges célja, hogy alsó hangon is eljusson a csapat a negyeddöntőig, ezért nem meglepő, hogy keserű szájízzel nyilatkozott a történtekről. Tény, hogy a mieink előtt ott volt a lehetőség egy remek eredmény elérésére, viszont bármit is tettek, ezúttal képtelenek voltak élni vele.

A francia meccsen történteket kissé árnyalja, hogy Görbitz térdsérüléssel volt kénytelen pályára lépni. Ez jól példázza azt a tényt, hogy még sérülten is kihagyhatatlan a rutinja, a kiváló technikája és a küzdeni tudása miatt a válogatottból. A mérkőzés utána a kézilabdás berkekben legendának számító játékos kijelentette, hogy a 2018-es EB-n, és a 2019-es VB-n sem húzza már magára a címeres mezt. A döntése, bármennyire is fáj nekünk szurkolóknak, teljesen érthető, hiszen már betöltötte a 34. életévét.

Rasmussen edző taktikájának megvalósításához még idő kell

Görbitz a franciák elleni fiaskó kapcsán rámutatott arra a tényre, hogy a csaptunk ugyan a végletekig elszánt volt, és mentális szinten, valamint fizikai szinten is jelentős mértékben fejlődtek a 2015-ös EB óta, viszont sok esetben nem voltak képesek kellő mértékben koncentrálni. Dicsérő szavakkal illette Rasmussen edzőt is, akinek szerinte kiváló a taktikája, csak a csapatnak ezt még nem sikerült a pályán 100%-osan megvalósítania.

Görbizt Anita a pályafutása során idáig négy alkalommal állt fel a dobogóra nemzetközi világversenyen: három alkalommal volt a bronzérmes csapat tagja, egy ízben pedig a dobogó második fokán is állhatott ezüstéremmel a nyakában.

Szólj hozzá!