Harmadik lett a férfi kardválogatottunk

Harmadik lett a férfi kardválogatottunk

Remekül indult a világkupa a mieinknek

A magyar csapat fantasztikus rajtot vett a Gerevich-Kovács-Kárpáti Világkupán. Erre valahol azért számítani is lehetett, hiszen olyan remek kardvívók alkották ezúttal válogatottat, mint Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, és természetesen Decsi Tamás. Az első körben, hazánk legjobbjai fölényes győzelmet arattak a nem túl acélos, és láthatóan nem is túl motivált belga válogatott ellen, ami megadta az alaphangot a folytatásához.

A második fordulóban már jóval komolyabb kihívással kellett szembesülniük a mieinknek, ugyanis a mostanság parádés teljesítményt nyújtó irániak ellen kellett megmutatniuk, hogy milyen is az a bizonyos magyar virtus. Szerencsére a Gémesi Csanádék ezt az akadályt is relatíve könnyen vették, és magabiztos teljesítményt nyújtva győzték le az iráni válogatottat.

A folytatás sajnos már nem sikerült ilyen jól

Az elődöntőben azokkal az olaszokkal kellett összemérni a tudásukat hazánk legjobbjainak, akik leginkább az óriási rutinjukról és az elképesztő küzdeni tudásukról ismertek. Igaz ugyan, hogy eleinte úgy látszott, hogy ezúttal Fortuna istenasszony a magyar csapat oldalán áll, azonban az összecsapás végén az olaszok fordítani tudtak, így a mieinknek kénytelenek voltak beérni a bronzmeccsel.

Nem adták olcsón a bőrüket az oroszok

A bronzéremért a magyar férfi kardválogatottnak az orosz csapattal kellett megküzdenie. Ez a meccs is igencsak kétesélyes volt, mivel manapság az oroszok tudás és rutin terén is egálban vannak hazánk válogatottjával. A mieink közül Decsi remekül küzdött, és fölényes győzelmet sikerült aratni az orosz ellenfele felett. Ezt követően Szatmári kikapott ugyan, viszont a beálló Gémesinek sikerült fordítania. Később, már gyakorlatilag minden a magyar csapat szájíze szerint alakult, aminek köszönhetően végül is sikerül megszerezni a bronzérmet.

A döntőt a Koreai Köztársaság válogatottja játszotta a mieinket legyőző olaszokkal. Ez a meccs is bővelkedett az izgalmakban, és a színvonalra sem lehetett panasz. Az olaszok mindent megtettek a győzelemért, de ezúttal ez kevésnek bizonyult a vérprofi ázsiai csapat ellen. A koreai válogatott 45-30-ös győzelmet aratott, így teljesen megérdemelten szerezte meg az aranyérmet.

Szólj hozzá!