Hat Nemzet : Jonathan Joseph hozta vissza az angol reményeket

Hat Nemzet : Jonathan Joseph hozta vissza az angol reményeket

Anglia szállította az Eddie Jones által követelt kötelezőt, 40 – 9 arányú győzelemmel hagyta el a Stadio Olimpico gyepét, életben tartva a tornán győzelmi esélyeiket.

Jonathan Joseph mesterhármasa és a „ vörös rózsák” által uralt utolsó fél óra, George Ford és Owen Farrell remek játéka az Azzurri csapat összeomlásához vezetett.

Joseph az 53. percben ütött le először labdát, a ” teljesen brutális letámadás, amelyben nem maradt olasz állva ” ahogy Jones kérte, karcsú 9-11 vezetésnél jött el .

A középjátékos Joseph volt a végrehajtó. Az játék első felében is volt öt probálkozása, de remeklésének ideje csak most kezdödött. Remek hosszú paszt kapott és értékesítette. Elismeréssel nyilatkozott a játékostársáról, aki megadta neki a lehetőséget.

Azt mondta: ” Nagyon büszkék vagyunk a védelmünkre , a védekezésünk szerkezetére . Ök kényszerítették hibázni ellenfelünket , és szerencsére én voltam a srác aki befelyezte. “

Anglia felépült egy rosszul fegyelmezett első félidőből, és a szünet után széttépte olaszország reményeit. Most egy hazai összecsapás következik Írország ellen.

A két hét múlva megtartandó találkozó elött Joseph bizakodóan azt mondta: ” Beszéltünk erős kezdetről, de sajnos nem tudtuk megcsinálni. Viszont ma megmutattuk , hogy mire képes anglia válogatott csapata, és mi nagyon büszkék vagyunk e teljesítményre .

“A második félidőre tüzelésre készen mentünk ki .Számunkra minden a helyén volt , követtük mindazokat az elveket amiket elhatároztunk, csak egy pár hiba csúszott be az elején. De sikerült felszámolni őket és előrelépni . ”

Három pont volt Carlo Canna csapatának jutalma kezdeti törekvéseikre , de amikor a saját térfélen levő dulakodásból Farrell képes volt pontot szerezni- fordult a kocka.

Szünet utánYoungs tolongásnál ügyeskedett, Dylan Hartley , Courtney Lawes és Billy Vunipola súlyt vitt a támadásokba ,es anglia ujraéledt.

Farrell fejsérülés miatt távozott – később visszatért, de addig Ford és Canna is sikeresen helyetesítette a szabadrúgásoknál , növelve az angol csapat elönyét.

Joseph számára a kőkemény angol védelem adta meg a lehetőséget, Vunipola ravasz labdaszerzése Farrellhez, amivel Ford ugrott meg .

Canna berúgta harmadik büntetőjét, és az Azzurri csapat szorosan zárta a félidőt, Chris Robshaw és Jack Nowell remek mentései kellettek az angol remények életben tartásához.

Mikor egy második próbálkozást is sikeresen értékesített Anglia csapata, a játék eldőlni látszott. Olaszország próbált indítani saját térfél 22- röl , de a paszt az elörefutó Joseph könnyen leszedte. Öt perccel később Joseph ismét felfutott, remek keresztlabdát kapott Danny Care-től. Erődemonstrációját és mesterhármasát nem lehetett kivédeni. Farrell kapura rugása adta meg a végső csapást az olasz válogatottnak .

Szólj hozzá!