Hatalmas csatában a Szolnok győzött a szuperkupa meccsen

Házi döntőben dőlt ez 2017-es szuperkupa sorsa

Házi döntőben dőlt ez 2017-es szuperkupa sorsa

Meglehetősen ritka dolognak számít manapság, hogy egy nemzetközi kupadöntőben két magyar csapatnak kell megküzdeni a címért a mindent eldöntő mérkőzésen. Idén viszont a Szolnok és a FTC vízilabda csapata is olyan jól szerepelt nemzetközi szinten is, hogy a szolnokiak esetében Bajnokok Ligája győzelem, míg a ferencvárosiaknál LEN-Európa-kupa elsőség lett a csapat kiváló teljesítményének a jutalma. Ennek köszönhetően a Szuperkupa döntőben, rendhagyó módon két hazai gárda mérhette össze a tudását a Komjádi uszodában, egy fergeteges hangulatú mérkőzésen.

Hatalmas küzdelmet hozott a rendes játékidő

A mérkőzés elején a Szolnok vette át a kezdeményezést, de az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy Fortuna is nekik kedvezett jobban. Ennek köszönhetően 3-1-re is vezetett a Tisza-parti gárda és ekkor úgy tűnt, hogy a meccs kezd kicsúszni a Fradi kezéből. Az FTC azonban „megrázta magát”, és parádés teljesítménnyel 3-3-ra módosította az állást. Azonban ennek ellenére egy gólos szolnoki előnnyel (5-4) zárult a kupadöntő második negyede.

A harmadik játékrészben kissé visszavett mindkét gárda tempóból. Pontosabban főként a védekezésre fókuszáltak, aminek az lett az eredménye, hogy némiképp meglepő módon egyetlen árva gól sem esett ebben a negyedórában.

Az utolsó negyedben Varga Dénes büntetőből betalált, amivel 5-5 lett a meccs állása, majd ezt követően mindkét oldalon volt még egy-egy akciógól is. Mivel a rendes játékrészben döntetlen lett a végeredmény, ezért az ilyenkor megszokott módon jöhettek az ötméteresek.

A büntetőpárbajban a szerencse istenasszonya ismét a magyar bajnoki címet birtokló szolnoki gárdának kedvezett. A Tisza-parti alakulat 10-8 hozta a büntetőpárbajt, így végül ők örülhettek az Európai Szuperkupának. Természetesen azért a Ferencváros csapatának sem volt semmi oka a szégyenkezésre, hiszen a gárda ezúttal is megmutatta, hogy igenis jogos helye van a sportág európai elitjében.

Szólj hozzá!