Helyzetjelentés Hoffenheim-ből: Szalai Ádám csúcsformában

Szalai Ádám csúcsformában

A Hoffeinheim jelenleg a tabella 3. helyét foglalja el a Bundesliga felsőházában. A bronzérmes helyezés, amennyiben a csapatnak sikerül megőriznie a szezon végéig, Bajnokok Ligája főtáblás indulást jelent. Magyarként jól esik kimondani, de ez a remek eredmény részben Szalai Ádám fantasztikus formájának és példamutató hozzáállásának is köszönhető.

Kőkemény edzésmunka és profi hozzáállás

Szalai a legutóbbi fordulóban is jeles vizsgázott küzdeni tudásból, arról nem is szólva, hogy többször is annyira megkavarta a Möchengladbach védőit, hogy lányos zavarukban hirtelen azt sem tudták melyik irányba kéne kivágni a labdát a tizenhatos előteréből. A meccset végül 5:3-ra hozta a Hoffenheim úgy, hogy két találat Szalai nevéhez fűződik. A magyar csatár teljesítményével nem csak a szurkolók, hanem a csapata edzője, Julian Nagelsmann is tökéletesen meg van elégedve. Elmondása szerint hazánk fia minden egyes edzésen maximálisan odateszi magát, emellett példamutató a hozzáállása is, így a derék német mester sokszor a bőség zavarával küzd a csatársor összeállításakor.

Szalai: hatékonyságban a legjobb!

Szalai Ádám a 2016-2017-es idényben eddig 530 percet volt a pályán, ami 90 perces lebontásban azt jelenti, hogy átlagosan 1.18 gólt szerzett. Ezen a téren még az FC Barcelona argentin szupersztárját, azaz Lionel Messi-t is maga mögé utasítja. A magyar csatár teljesítményének értékét növeli az a tény is, hogy Szalai egyáltalán nincs könnyű helyzetben a csapatában, mivel a Hoffenheim-et irányító fiatal német tréner öt csatárból válogathat kedvére. Ott van például a horvát származású Andrej Kramaric, aki 29 bajnokin 12 alkalommal talált be a kapuba, és Sandro Wagner is, aki 26 mérkőzésen 11 alkalommal volt eredményes. Persze nem szabad figyelmen kívül hagyni a 17 meccsen 7 gólt szerző német Marc Uth-ot sem, és Marco Tarrazzino-val is számolni kell annak ellenére, hogy mostanság nincs kirobbanó formában.

Szalai, amióta a német Bundesligában rúgja a bőrt, 166 élvonalbeli meccsen lépett pályára és összességében 39 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Ha továbbra is sikerül hoznia a formáját, és Fortuna is mellé szegődik, akkor valószínűleg nem kell sokat várni a 40. találatára sem…

Szólj hozzá!