Hertha VS Stuttgart- ahogy Dárdai látta

hertha-stuttgart

Tavaly áprilisban volt utoljára olyan, hogy az idén a kiesés elől menekülő Hertha BSC két egymást követő Bundesliga-meccsen nem kapott gólt.

Dárdai Pál vezetésével az előző fordulóban a nemzetközi kupaindulásért hajtó Augsburgot verték 1-0-ra Berlinben, most az utolsó helyen álló Stuttgart otthonában értek el értékes 0-0-t.

A magyar futballválogatott kapitánya önkritikusan értékelte a meccset, szerinte sem volt közönségcsalogató 98 perc – ennyit hosszabbított a vendégek kapusának sérülése miatt a bíró –, de ahogy fogalmazott, egy kiesési rangadón ennél szebb játékra ne számítson senki.

„Az biztos, hogy nem egy élvezetes, közönségcsalogató játékot játszottunk, de megmutattuk, hogy amire készültünk, azt teljesíteni tudtuk. Egy pont nagyon fontos most a mi életünkben, és ezt el is értük. Így aztán elégedett vagyok.”

Dárdai kiemelte, a Hertha bizonytalan helyzete miatt minden pontra szükség van, az alapvető eredményt, a pontszerzést elérték, és a csapat olyan erényeket mutatott Stuttgartban is, mint a bátorság, a szenvedély, és az önbizalom. És ezt már a szakértők mondják: épp ezekben a tulajdonságokban erősödött Dárdai csapata az elmúlt öt bajnokin.

„Két sorunk nagyon jól működött, a védekezés majdnem kifogástalan volt. Természetesen voltak problémák, és az összképet rontotta, hogy a másik kapu elé ritkán jutottunk el, de figyelem és a koncentráció most hátul volt előírt kívánalom. Fontos kiemelni, ez egy kiesés elleni csata volt, így aztán ez a tény alapvetően meghatározta a találkozó összképét.”

A Herthára továbbra is nehéz meccsek várnak. Jövő szombaton a BL-ben szereplő Schalke érkezik majd Berlinbe, aztán a Hamburg idegenben, majd a Paderborn otthon következik. Az újabb két olyan meccs jön, amelyen kiesés ellen harcoló csapat lesz az ellenfél.

A mérkőzés nagy részében a hazaiak támadtak, a mérkőzés legnagyobb helyzete mégis a rendes játékidő utolsó perceiben adódott a csereként beállt Nico Schulz előtt; a 21 éves játékost a Chelsea-vel BL-győztes Kalou hozta tiszta gólhelyzetbe, a labda azonban centikkel kerülte el a kaput.

Nem ez volt Schulz meccse. A szokatlan, hétperces hosszabbítás végén megkapta második sárga lapját is, és el kellett hagynia a pályát.

A Hertha 24 ponttal áll a 14. helyen, a Stuttgart továbbra is az utolsó, 18. helyen áll 19 ponttal. A Bundesligából a 17. és a 18,. kiesik, a 16. osztályozót játszik.

Szólj hozzá!