Hosszú Katinka a rövid pályás úszó-vk pekingi állomásán is hétszer állhatott a dobogó tetejére.

Hosszú Katinka a rövid pályás úszó-vk pekingi állomásán is hétszer állhatott a dobogó tetejére.

A rioi olimpia háromszoros bajnoka, Hosszú Katinka négy aranyat nyert a rövid pályás úszó-világkupa negyedik, pekingi állomásának második versenynapján. Hosszú hét elsőséggel zárt a kínai fővárosban.

Hosszú Katinka nem tud leállni az aranytermeléssel

Ahány világkupaverseny, annyiszor hét aranyat szerez Hosszú Katinka. A rövid pályás úszó-vk negyedik állomásán, Pekingben is hétszer állhatott a dobogó tetejére. A kétnapos viadal szombati küzdelmei során a 27 éves versenyző 100 háton az ukrán Daryna Zevina és a kínai Chen Jie elött végzett a dobogó legmasabb fokán.

A Vaslady 400 gyorson a kínai duót Dong Jie és Yawen Hou-t utasitotta maga mögé, ideje: 4perc 01.65mp .

100 vegyesen is az első helyen végzett. Katie Meili az Egyesült Államokból nyerte az ezüstöt, míg a jamaicai Alia Atkinson bronzérmes lett.

Hosszú negyedik győzelmét a második és egyben utolsó napon 400 m vegyesben szerezte, ahol 4: 33.60 idővel uralta a mezőnyt. Emellett két bronzzal gazdagodott (100 gyors, 50 pillangó).

Sok úszó példaképe

“Nagyon boldog vagyok, és megtiszteltetés hogy annyi úszó mondta, hogy én vagyok a példaképük,” mondta a magyar úszónő.

“Mindig az volt a célom, hogy az én harci szellememmel próbáljak minél több embert motiválni. Boldog vagyok, hogy ezt megtehetem.”

Az első napon három arany-, illetve egy ezüst- és két bronzérmet gyűjtött. Hosszú egészen hihetetlen teljesítménnyel úszik a világkupa-sorozatban, hiszen az eddigi négy állomáson 28 aranyat zsebelt be, mind a négy alkalommal hetet.

Az együttesen hét első, egy második és négy harmadik helynek köszönhetően Hosszú tovább növelte előnyét az összesített pontversenyben, és a legjobb úton halad afelé, hogy 2012 óta sorozatban ötödször is – a 100 ezer dolláros különdíjat jelentő – első helyen végezzen.

A pontverseny dobogósai négy verseny után:

  • 1. Hosszú Katinka 495 pont
  • 2. Jeanette Ottesen (dán) 201
  • 3. Alia Atkinson (jamaicai) 175

Férfiak

A férfiak versenyében az oroszországi Vladimir Morozov is sikeres kirándulást tett a kínai fővárosban, hiszen győzelemmel zárta a férfi 100 méteres mellúszást és az 50 m gyors versenyeket.

Mellúszásban Morozov ideje 56.33, megelőzte a brazil Felipe Lima-t, Yan Zibei Kínából bronzérmet szerzett. 50m gyorson is nagyott úszott, 21.06 idővel utasította maga mögé a brit Benjamin Proudot és a japán Katsumi Nakamurat.

Az olimpiai bajnok Rie Kaneto ismét bizonyított, megnyerve a 200m mellúszást 2: 15.91 idővel.

A vk-sorozat ötödik állomása Dubaj, ahol kedden és szerdán versenyez a mezőny.

Szólj hozzá!