Ismét külföldi játékossal erősítettek a Felcsútiak

Nehéz helyzetben van a csapat

Nehéz helyzetben van a csapat

A Puskás Akadémia jelenleg csupán 23 ponttal szerénykedik az NB1 nyolcadik helyén. Némi matek után egyből kiderül, hogy kb. feleannyi pontot szereztek eddig, mint az éllovas Ferencváros. Ha a csapat nem húz bele, akkor bizony előbb-utóbb komoly kiesési gondokkal lesz kénytelen szembesülni a vezetősége.

Ennek elkerülése érdekében úgy döntöttek, hogy egy újabb külföldi légióssal erősítik meg a Puskás Akadémia keretét. Erre a célra a Club Atlético River Plate 25 éves játékosát, Gonzalo Vega-t választották, aki a képességei alapján főként a középpályán vethető be. A technikás uruguayi fiatalember a 2016-2017-es szezonban 26 mérkőzésen lépett pályára a korábbi csapatában, és 3 alkalommal sikerült bevennie az ellenfelek kapuját.

Pintér Attila vezetőedző nagy reményeket fűz a Felcsútiak új szerzeményéhez, akinek a jó teljesítményére igencsak szüksége is van az idén nem túl acélos teljesítményt produkáló csapatnak.

Meglepően sok a külföldi játékos a gárdánál

A Puskás Akadémia alapkoncepciója „papíron” az, hogy hazai nevelésű, magyar fiatalok/tehetségek révén kíván elérni jó eredményeket az NB1-ben. A csapat folyamatosan rekordösszegű támogatásokat kap különböző jogcímen, de ennek ellenére idén kifejezetten harmatosan szerepel.

Ráadásul manapság csak relatíve kevés játéklehetőséget kapnak az első vonalban a fiatal, saját nevelésű magyar játékosok. Ezzel szemben a külföldiek folyamatosan pályán vannak, így minden túlzás nélkül a légiósok alkotják a csapat magját. A felcsúti stadionban rendszeresen pályára lépők között találhatunk afrikai (pl. Patrick Mevoungou), dél-amerikai (pl. Vega), és különböző európai országokból származó (Belgium, Horvátország, Szerbia, Albánia stb.) játékosokat is. Mellettük általában csupán négy-öt magyar játékos kap rendszeres játéklehetőséget, viszont az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy már mindegyikük elmúlt harminc éves.

Természetesen a vezetőedző szíve-joga eldönteni, hogy kiket tesz be a pályára kivonuló 11-be, és azért azt is figyelembe kell venni, hogy jelenleg a Puskás Akadémia számára az a legfontosabb, hogy rendet tegyenek a soraik között, és stabilizálják a csapat teljesítményét.

Szólj hozzá!