Ismét óriás pofont kapott a magyar labdarúgás

Ismét óriás pofont kapott a magyar labdarúgás

Andorra nemzeti tizenegye szó szerint amatőrökből áll, akik főállásban pékek, hentesek stb. és a „jobbak” közülük a spanyol 5. osztályba rúgják a bőrt hétvégenként. Az ország lakossága nem sokkal több, mint Szolnoké. A fentiekből az ember azt hihetné, hogy a magyar csapat még félgőzzel is képes lenne két vállra fektetni őket, azonban, mint azt tudjuk sajnos nem ez történt.

Vajon miért nem volt a csapatunkban se Nikolics se Futács?

Egy VB selejtezőre akkor is illik egy ütőképesebb csapatot kivinni, ha már a sorsoláson eldőlt, hogy szinte lehetetlen lenne az EB győztes portugálokat, vagy akár a svájciakat megelőzni. Ha Bernd Storck meghívta volna a keretbe a korábban gólkirályi címig jutó és az USA-ban is eredményes, közönség kedvencnek számító Nikolics Nemanját, és a horvát első osztály gólkirályát, azaz Futács Márkót, akkor ők ketten Dzsudzsákkal a pályán szinte biztos, hogy komoly zavart tudtak volna kelteni a törpeállam védelmében.

Már a feröeri döntetlen is necces volt

A feröeri meccs után azért egy szövetségi kapitánynak illett volna elgondolkodni, hogy vajon mi lehetett az igazi gond, azt leszámítva, hogy szinte zéró motivációval vonultak ki a meccsre a mieink. A magyar válogatott az sikeres EB szereplés óta pocsékul játszik, amire rávilágítanak az elkeserítő statisztikai adatok is: 10 tétmérkőzésen 12 megszerzett pont.

Amikor 2006-ban Málta ellen kapitulált a csapatunk és szégyenszemre vereséggel hagytuk el a zöld gyepet, akkor sokan azt gondoltunk ez a mélypont, ennél nincs lejjebb. Ezek szerint van. Bernd Storck rossz döntéseket hozott, ez tény. Ettől függetlenül a játékosoknak is vállalniuk kell a felelősséget, hiszen bőven a tudásuk alatt teljesítettek. Ha ez így meg tovább, akkor még az a szégyen is megeshet velünk, hogy a csoportban nem a reálisnak tartott 3. helyen, hanem hátrébb végzünk majd a Feröer-szigetek és Andorra mögött.

Sajnos ezúttal – Strock menesztése esetén – Dárdai Palira biztos, hogy nem számíthatunk, pedig ha valaki, akkor ő fel tudná rázni a mieinket. Dárdai, mint az köztudott nemrégiben a kieséstől mentette meg a csapatát. Idén sikerült a 6. helyet elcsípve elérnie a Hertha legendájának, hogy az Európa Ligában is indulhasson a következő szezonban a berlini gárda…

Szólj hozzá!