Jefimova újra a csúcson

Jefimova újra a csúcson

Az oroszok szépséges úszónője 200 méteren még a dobogó tetejére is felállhatott, ami igencsak megsüvegelendő teljesítmény annak tudatában, hogy a vizes vb mezőnye ebben a számban rendkívül erős volt. A 25 éves hölgy, Dave Solo irányításával Hosszú Katinkával együtt készült több, mint 12 hónapon keresztül.

Pozitív doppingtesztek miatti eltiltás után parádés teljesítmény

Az oroszok tehetsége Rióból kellemetlen emlékekkel távozott, ugyanis doppingvétség miatt jó időre eltiltották a versenyzéstől, ami nem tett jót Jefimova lelki állapotának. Azt, hogy azóta mind mentálisan, minden fizikailag teljes mértékben helyrejött, mi sem példázza jobban, mint, hogy 4 éremmel a tarsolyában – közöttük egy arannyal is – távozott a vizes világbajnokságról. Ezzel szó szerint mindenkit meglepett, ráadásul a magyar közönséget is lenyűgözte a megalkuvást nem tűrő elszántsága és az elképesztő teljesítménye.

Jefimova szerint Magyarországon minden feltétel adott volt számára a jó szerepléshez

Az orosz hölgy több interjút is adott a nemzetközi médiának, amelyek mindegyikében kiemelte, hogy nem csupán saját magának és a jól sikerült felkészülésnek köszönheti a VB-n mutatott átlagfeletti teljesítményét. Az elért sikerekben Jefimova szerint oroszlánrésze volt a kiváló rendezésnek, a remek szállásnak és „főúri” kiszolgálásnak, valamint a fantasztikus hangulatnak is, amely a futamok alatt végig motiváló erővel hatott rá.

Nemcsak magának, hanem a szakmának is sikerült bizonyítania

A dopping botrányai után az orosz úszónőt otthon, és külföldön is számos igen komoly kritika érte, amelyek között olyan is volt, mely szerint tiltott szerek használata nélkül képtelen lenne jó teljesítményt nyújtani. Erre a magyarországi VB-n sikerült rácáfolnia, és biztosak lehetünk benne, hogy a vele kapcsolatos kritikus hangok jó időre – meglehet, hogy örökre – elnémulnak. Julija Jefinomva az aranyérem mellé két bronzérmet és egy ezüstérmet is szerzett. Ezzel fényesen, és kétséget kizáróan sikerült bebizonyítania önmagának, és az egész úszó sportnak, hogy „tisztán” is képes maximális teljesítményt nyújtani, így bármely világversenyen muszáj lesz számolniuk vele a vetélytársaknak.

Szólj hozzá!