Kancsár Ferenc megvédte gokart-világbajnoki címét

Kancsár Ferenc megvédte gokart-világbajnoki címét

Kancsár, aki a Kecskeméti Motorsport Egyesület versenyzője ismét a DD2-es kategóriában bizonyult a legjobbnak a világon.

A nápolyi világdöntőben egy héten át versenyeztek egymással a sportág legjobbjai különböző osztályokban.

Kancsár indulhatott az élről. Annak ellenére, hogy a verseny elején még erős versengés volt az első helyért, és Kiwi Josh Hart vezetett is egy ideig, majd Kancsár – Christian Sorensen párharc következett, amit a magyar gokartos végül megnyert.

A további helyezések:Sorensen második, Hart bejött harmadiknak, Haralds Garkaklis és Pascal Marschall a negyedik illetve ötödik helyezettek.

A Karting Magazine listája

Az angol nyelvű Karting Magazine kifejezetten gokartozásra specializálódott szakoldal, amely február elején összeállított egy várható listát a 2016-os év legjobb európai gokartversenyzőiről. A sorrend első helyére Kancsár Ferencet tették, aki az elözö szezon során lényegében mindent megnyert, ahol elindult. Nos a joslatuk bevált…

„Nem hiszem, hogy bárki is vitatná, hogy Ferencnek helye van ezen a listán” – kezdi a szerző, aki nem fukarkodik a dicséretekkel. „Országos, Európa- és világbajnok volt a DD2-es kategóriában, én pedig úgy gondolom, jelenlegi formájában a világon bárkit legyőzne.” Röviden felsorolja a 20 éves gokartos eredményeit, kezdve a BNL Karting Series megnyerésétől a Rotax Euro Challenge-en, majd a portimaói Rotex Világdöntőn szerzett győzelemig, ahol egész hétvége folyamán nem volt ellenfele.

„Statisztikailag egészen biztosan ő a világ legjobbja ebben a pillanatban” – összegez a cikk írója.

Az orosz Mavlanov lett a 125 MAX bajnok

Az alig 17 éves Denis Mavlanov szerezte meg a győzelmét a 20 körös 125 MAX versenyben. Mavlanov, aki tavaly az SMP F4 ben versenyzett, végig vezetett és 1,5 másodperc elönnyel zárta a versenyt.

A francia Adrien Renaudin volt a fő riválisa a verseny nagyrészén, de végül a cseh Petr Bezel és török ​​ Berkay Besler befejezte be a futamot dobogós helyen

Kimber verseny utáni döntéssel bajnok

Bár Marco Settimo –t intették le elsőként a kockás zászlóval, egy verseny utáni büntetést kapott, így a junior versenyben Mark Kimbert koronázták bajnoknak.

Settimo 10 másodperces büntetést kapott sérült elülső burkolat miatt.

A vezető duó uralta a versenyt, az utánnuk következő Jonathan Hoggard több mint nyolc másodperc hátrányban volt.

Azonban Hoggard is büntetést kapott , átadva a második helyet a magyar Kovács Zsombornak.

A francia Enzo Valente szerezte meg a dobogó harmadik helyét.

Az Új-Zélandi Lee Mitchener nyert a DD2 Mester kategóriában, míg a dél-afrikai Jayden Els és az amerikai Diego Laroque győztek a legkisebb, a Mini és Micro osztályokban.

Szólj hozzá!